RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Gde naci vakuum sklopku?
nedbojsa:
Ja se spremam da napravim jednu vakumirku pa ću probati da ti pomgonem pošto mislim da sam rešio problem sa vakum sklopkom, svaki stari auto ima "mehanički vakumski ventil" hebiga ala sam ga rekao neznam parvo ime ali je smešten kod razvodne kape deo nalik letečem tanjiru uz pomoć njega možeš da naparviš vakum sklopku. A da ne bi filozofirao ja pogledaj link i sve će ti biti jasno kao dan. Jednostavno i funkcionalno http://www.dream-models.com/eco/vacuumpump.html
Odeš na otpad sa zastvama i daš ne više od 100 dinži, na to dodaš jedam mikro prekidač... sve zajedno ne bi trebalo da ti izađe preko 500 dinži (:sok:) da napraviš vakum sklopku.
tibeteagle:
Može i tako ali je mnogo komplikovanije i nesigurno. Vakuum membrna iz starih auta je samo membrana koja se inače može uraditi na razne načine. Treba da se doda prekidač, pa kutija, pa opruga pa... Ono što se nađe na otpadima, pitanje je stanja gume u njima. Dakle ne bih od smeća da pravim ono što za nekoliko stotina dinara mogu da kupim kompletno sa mogućnošću regulacije i sl. Kaže se da je uvek skuplje ono jeftinije, jer ako se pokvari, šteta koju može da nanese je mnogo veća od cene najskupljeg rešenja. Verujte da je tako. Uostalom kako izgleda da se kupuju skupi vrhunski materijali kao karbonska tkanina, epoksi smola, CNC rezan stirodur kora, a deo tehnologije je od otpadnih materijala?
;namig
nedbojsa:
A može i tako! :)aplauz
Vaci:
Pa ako se vec pravi sklopka, jedan nas kolega mi je poslao na mail kako je on to uradio. Stavio oprugu u spric sa gumenim klipom, na jednu stranu vakuum crevo a na drugu mikroprekidac, i eto ti sklopke, jeftine nema gde a nova :P
Pogledacu prvo dal mogu nesto od sklopke za kompresor, ako ne onda verovatno spric varijanta.
GILE:
Ako koristis kompresor od frizidera bolje da stalno radi nego da ga palis i gasis. Verovatno ces tesko zadihtovati kalup i uvek ce negde postojati curenje pa iz tih razloga je bolje da radi stalno. Naj vaznija stavka je dobar instrument sa lepim velikim opsegom od 0 do -1 olaksava za trazenje mesta gde sistem propusta.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version