Zajko, muka mi je vise od tvoje price "Srbija je nikakvo trziste". Sa tvoje tacke gledista jeste nikakvo trziste. Zapitaj se zasto. Ja znam da bi ti najvise voleo da ugrabis generalno zastupnistvo za HK (na ime ove price), pa sve da ide preko tebe, pa da mi modelari zaboravimo i na HK, kad ti sracunas cifre. Nemoj mi samo reci da ne burgijas i tu.
Za HK, Srbija je trziste kao i svako drugo - nema razlike. Postoje problemi u transportu ali se oni trude da te probleme resavaju. Samo je problem sto mora da se ceka.
GLS, ponovicu, na dan kada mi je stigao model sam direktno u Holandiji dobio informaciju da se "paket vratio nazad". Prema tome nemoj da pricas kako su oni do j... kompanija.
AKS: nadam se da ce propasti, jer su ONI TI koji zahtevaju od GLS-a raznorazne budalastine od papira, izmisljaju potrebe za sanitarnim pregledima i slicne gluposti. Gomila ljudi se zali na AKS, by the way.
HK me uopste ne interesuje, sem za neke svoje sitne potrebe odredjene vrste robe, drugo HK ne daje nikome zastupstvo, ne znam da li si to shvatio, cena je ista i za firme, pojedince, klubove.... bez obzira na promet, jer na te niske cene nema rabata, sto se tice isporuke, customer service sve je isto za svakoga... Kvalitet proizvoda u 80% katastrofa, bez mogucnosti reklamacije, zamene ili garancije... kupis, pa ako dobiojes, kakvo je-takvo je, ako je neispravno bacis...
Htedoh reci bez da nekog reklamiram, Adam Vam se stalno nudi i stavlja ovde, da moze da Vam obezbedi isporuku sa HK EU, ali Vama je to valjda skupo, da ste organizovani bar u nekom delu, a niste, posto valjda vecina razmislja kao i ti, dok se mnoge stvari NE promene "na nasem ogromnom trzistu" bice Vam tako.... HK je otvorio par magacina u EU, da bi prodavao na trzistu EU ok svega 300 miliona populacije, koja je pritom jako aktivna i solventna, a ne zbog tebe ili nas, ali ako moze poslace i tebi, a ne moze ili jako tesko, zbog nasih propisa i ne uklapanja u globalni EU sistem, kad bi malo razmislio shvatio bi, kad bi...
Tako je i prica sa GLS, tom "uzasnom" firmom koja se pored ostalih, a jedna je od vecih i jacih u EU, razbija od posla sirom EU, da si malo otisao negde po EU i da si video sveta, prvo mi mozda drugacije razmisljao, ali ako nista vise, video bi bar da ih ima na svakom koraku po celoj EU i da njihova vozila samo vrte, i njima smo interesantni (da pupune rupu, jer posla od nas nema,mislim generalno, ne na RC) ali opet ne mogu da menjaju svoj sistem radi nas... Sve ce se resiti, jednog lepog dana, ako i kad budemo deo u EU, a NE RUPA na tepihu...
AKS, postoji i radi vec prilicno godina, nije nista mnogo gori ili bolji, od nasih ostalih kurirskih sluzbi, dnevno prevoze nekoliko desetina hiljada paketa, pokrivaju celu ovu malu nasu, prave greske, pre svega kuriri zbog "bolekurcije" i lova u mutnom, da maznu neku kinticu, organizacija nije bas EU, niti standardi, ali opstaju... i budi siguran da ce to jednog dana biti GLS u Srbiji, GLS im polako uvodi svoje standarde i obuku, ako budemo deo EU, ikada...
Opet kad bi bar malo razmislio, shvatio bi, prosto je, da AKSu ili nekom drugom ne treba da izmisljaju koje kakve zajebancije i doskocice, vec da uproste svoj posao i da ga rade u vecem obimu, njihova saradnja sa GLS je klasican uvoz robe, ali za poznatog kupca, oni su po Ugovoru duzni da odrade spediciju (ako ne znas sta je to, to je carinjenje robe u tvoje ime i brigu oko uvoza), a uslove, preglede i ostala zezanja odredjuje carina/drzava, inace spedicija se kod nas placa , kako gde ali oko 50 Eur, pa plus ostali troskovi, mogu da ti pojasnim ako te zanima...
Da ste organizovani, kao sto niste, da ima vise potrebe, Adam bi Vam vrlo povoljno i brzo, nagadjam, isporucivao robu sa HK EU, uz neku naknadu, ali valjda Vam je i to skupo... pitanje je samo sta se desava kad je roba losa ili neispravna, ko snosi garanciju !?
Ne preostaje Vam nista drugo nego da kukate na sve zivo, kako kaze Vucko, prvo mora da se menja svest kod ljudi, pa onda redom...
A dotle uzivaj, cekajuci paketic za HK
PS. Voleo bih da mi objasnis, tvoju mudrost "Sa tvoje tacke gledista jeste nikakvo trziste. Zapitaj se zasto" ZASTO !?