ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

ESC

<< < (5/10) > >>

jrlotpi:
Kroz Kablic Speedcontrolera (koji nema prsten) ne ide napajanje za resever vec samo kontrola za SPEDEDC. iz resevera(kao komanda prema svakom servou)
dok kroz kabal UBECA napajamo strujom elektroniku modela i tu je instaliran prsten
Da li je iz tog razloga izostavjlen Fer.prsten na speedkontroleru pored toga sto se radi i o maloj snazi.
Da li sam u zabludi ili moram da nabavim prsten i da ga montiram?
Da li je jos nekom stizao bez prstena?
Hvala na odgovorima.

Goran:
Da u zabludi si:

"resever" ne postoji.
"Receiver" se čita "risiver" na engleskom.
A mi kažemo prosto "prijemnik".

"Kroz Kablic Speedcontrolera (koji nema prsten) ne ide napajanje za resever"
Može da ide a i ne mora. U zavisnosti šta su Kinezi hteli da postignu i koliko para da zarade.

"SPEDEDC" nepoznati uređaj.

"Da li je iz tog razloga izostavjlen Fer.prsten na speedkontroleru pored toga sto se radi i o maloj snazi."
Ne nego iz gornjeg razloga. Snaga sa tim nema veze.

"Da li sam u zabludi ili moram da nabavim prsten i da ga montiram?"
Probaj bez njega, ali prethodno proveri domet predajnika tako da prilikom provere daš pun gas na motoru ili turiraš motor.

Nema na čemu.
Pozdrav Goran

jrlotpi:
Gorane nisam pitao da li sam u zabludi u vezi pravopisa
bas si strog

Izlozio sam svoje glediste
Kroz Kablic Speedcontrolera (koji nema prsten) ne ide napajanje za resever vec samo kontrola za SPEDEDC. iz resevera(kao komanda prema svakom servou)
dok kroz kabal UBECA napajamo strujom elektroniku modela i tu je instaliran prsten
Da li je iz tog razloga izostavjlen Fer.prsten na speedkontroleru i ostavio mogucnost da je i ovo razlog pored toga sto se radi i o maloj snazi.

A ti mi VI drzis lekciju kako se sta pise
nedozvoljavas mi moje umetnicke slobode karikiranja bratskog nam jezika

ja sam izvadio iz konektora Spedcontr. crvenu zicu jer sam risiver napojio preko Ubeca(znaci KHinezi su ostavili mogucnost napajanja risivera a nisu stavili prsten ili su zaboravili)
mozda nisam lepo izlozio problem pa sam napravio zabunu
Da li sam u zabludi ako mislim da mi netreba prsten na kablu speedcontrolera jer njegova funkcija u mom slucaju nije i napajanje risivera vec samo sluzi za komandu risivera nad sped konrolerom
Da li Greshim

Goran:
Umesto priče o "zabludi", potrebno je koncentrisati se na sledeći deo teksta:

"Da li sam u zabludi ili moram da nabavim prsten i da ga montiram?"
Probaj bez njega, ali prethodno proveri domet predajnika tako da prilikom provere daš pun gas na motoru ili turiraš motor.

"Da li sam u zabludi ako mislim da mi netreba prsten na kablu speedcontrolera jer njegova funkcija u mom slucaju nije i napajanje risivera vec samo sluzi za komandu risivera nad sped konrolerom"
Opet pogledaj gornja "crna" slova.

Moje zalaganje za korišćenje "maternjeg" jezika je veoma prosto.

Zašto bi smo mi na ovom govornom području koristili reči koje najčešće neznamo ni da izgovorimo a kamo li da napišemo.
"Resever", "resiver", "risiver", "ruder", "sped" predpostavljam da misliš na reč "speed"...itd.
Nijedna od ovih reči ne postoji ni na srpskom, ni na hrvatskom ni na crnogorskom ni na bosanskom jeziku.
Dovoljno je reći "prijemnik", "vertikalac" itd.. To su dovoljno dobri i sasvim odomaćeni izrazi.

Naravno, ne moraš da me poslušaš. To je stvar ličnog stava prema tuđicama i pomodarstvu.

Pozdrav Goran

jrlotpi:
Gorane ne poznajemo se te iz tog razloga neznas da ja namerno karikiram ,zasto mi nedozvoljavas da neznam da pisem strane reci,postideo si me
 silom prilika nisam ucio neke velike skole ne svojom voljom.
Sva uputsva su mi na americhkom jeziku a neznam da ih prevedem na nas  Srpski, prevodim uz pomoc komsinice ali poceo muz da joj ljubomorise
 bilo bi dobro kada bi na ovom wwserveru sajtu barem osnovne izraze preveli sa americhkog na nas jezik,
Mnogo bi mi bilo lakse da stizu uputsva i na Nasem jeziku onda bih znao da je resever=prijemnik ruder=kormilo itd da neduzim
Sreca pa u uputsvima ima dosta slika koje mi dosta pomazu .E sad kod KHineza nema nikakvog uputsva pa nema ni slika prinudjen sam da se frljam sa americkim izrazima kada hocu da pitam nesto
Hteo sam da upisem americki jezik,ali niko ne drzi chasove iz americkog, sreca da mi je komshika zivela u Engleskoj pa priskoci u pomoc.
Hteo bih da iskoristim priliku da joj se ovim putem i zahvalim  na pomoci.
Ipak mi je naj bitnije da ste me razumeli sta sam hteo da pitam.
Stekao sam utisak kao da me namerno blamiras nije uredu ,pa nije sramota neznati americhkhi,sve oznake na delovima su americhka slova.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version