ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM
ESC
jrlotpi:
Proverio sam napon po prinudnom sletanju bio je po celiji 3.85v
Programirao sam kontroler
1 brake off
2 bat lion
3 cut off type soft cut
4 cut off V high
5 start mode very soft start
6 timing middle
pri letenju cim osetim smanjenje snage prekidam i slecem u ovom slucaju baterija je bila dobra
Probao sam sa f.prstenom i ne desava se vise da mi motor trokira(pali i gasi se)ali tu je strah da se ne ponovi jer ne znam sta je uzrok tome.
Posto kada dodjem sa posla uveliko je mrak za vikend cu morati da probam, trenutno u kuci na probnom stolu simuliram razlicite rezime leta i nemam vise taj problem.
Primetio sam kada povezem bateriju , motor se trgne na pojavu zvucnog signala pri ukljucenju dok na drugom modelu helija sa istom elektronikom osim sto je kontroler 40A nema nikakvih trzaja motora pri zvucnom signalu.
Preletovao sam sve lemove na konektorima za svaki slucaj
Da li imate konkretno ideju sta bi sve moglo da bude uzrok toj pojavi,pre nego sto se upustim u letenje, da pregledam
Sale i Zgrujicu
Hvala na odgovorima
P.S. imali ko viska F.prsten da proda
Lazo:
Ne Lion jado, no LiPo!!!
jrlotpi:
Jest pardon,trgovao sam li-on bat za mobilne pa sam se z..o
Nego sta vi g.Lazo kazete za taj problem
U uputsvu sam nasao da jake elekrto-magnetne interferencije mogu dovesti do e sad na engleskom Stochastic restart or abnormal work state. (paljenje i gasenje motora)
Lazo:
1. U uputstvu za šta to piše?
2. Na kakvim međusobnim rastojanjima ti se nalaze prijemnik, ESC i motor?
3. Dali si Lion pogrešno napisao u postu, ili si tako programirao ESC?
4. Za koju izlaznu struju su ti deklarisane baterije (?C)?
5. Koje su temperature ESC i baterije nakon probe?
jrlotpi:
1U uputsvu za ESC navodi se kao problem Stochastic restart or abnormal work state. a kao moguci uzrok There is strong Electro-magnetik interference in flying field
2 ESC se nalazi sa donje strane ispod prijemnika u zadnjoj strani hk 450 u drugom modelu mi je isto postavljen i nemam nikakvih problema
3 u postu sam pogresio lion umesto li-po
4 baterije su 2200 3s1p 30C
5 kada sam postavio F.Prsten probao sam i sa napajanjem preko ESC izbacio sam UBEC bilo je sve OK a bio je vreo ESC da kazem pregrejan baterija mlaka
ESC http://hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2164
Bat http://hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7635
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version