Posle male pauze iskoriscene za letenje, a bogami i za padanje,
nastavlja se rad na Zero-u. Posto je rad na ojacavanju nosaca trapova
i ugradnji flapsova priveden kraju, krila su sastavljena.
Na bajonetu i trnu sam obelezio sredine, i zatim nakon premazivanja epoxijem slepio krila.
Nakon toga spoj je ojacan 160 gr staklenom tkaninom sa gornje i donje strane. Ostaje
da se krilo jos malo osusi, da se zalepi sper koji ce ojacati mesto gde se krila vezuju
stafovima za trup, i da se ulepi maska koja sve to pokriva. Zatim malo kitovanja smirglanja,
a onda krilo leti u kombinat na "sviliranje", paneliranje i farbanje.
Posto se smola spoooooooro susi, vreme sam prekratio crtanjem "postolja" za trup. Ovakva postolja se
mogu kupiti, i Robartovo prilicno lepo izgleda, ali se meni ova varijanta pokazala dobra
kod thunderbolta, tako da sam nacrtao postolje prema trupu Zeroa. Za razliku od univerzalnih, ovaj nosac
prati obline trupa, a i poseduje veoma korisnu kutiju u kojoj mi stoje sve delovi koji su vezani za taj model:
rezervne elise, srafovi, bomba, alat ... kutija je napravljena od nekog stiropora (rebrast jer nisam nasao ravan)
koji se koristi za izolaciju, debljine 2 cm. Drugar ima cnc masinu pa mi je izrezao po 2 kom od svih elemenata tako
da se nakon lepljenja drvofix-om dobije veoma jaka kutija. Prethodnu sam smirglao, kitovao i farbao,
ali ova ce ostati ovakva, bar za sada. Na ovrsine gde ce model "lezati' sam duplofanom ulepio neku vrstu
sundjera (nasao ga u nekoj staroj kutiji za monitor).
Sada kada mogu da spustim trup, tkaninom i smolom sam ojacao vezu izmedju spera i trupa. Takodje firewall
sam sa unitrasnje strane, gde se nalazi nosac od spera, takodje nalio smolom i ojacao tkaninom.
toliko za sada