Da ne ispadne da samo moj Rodja nesto radi, evo i mene.
Pravljenju legendarnih flapsova se blizi kraj. Prvo je napravljen nosac servoa flapsa. Nakon "otvaranja" krila,
napravio sam polurebra od balze, zatim dva nosaca servoa, i dve klocne od camovine, koje nece servou dozvoljavati
da se pomera. odozgo cu napraviti jos jednu plocicu koja nece dozvoljavati da servo ispadne. Sa gornje strane, servoo
sam "zagradio" nekim plasticnim nosacima za police koje sam pronasao u alatu. naravno na kraju ce biti ulepljeni epoxijem.
Posle mnogo kombinacija, na kraju sam se odlucio da tvrdu balzu 2 mm obostrano presvucem 160gr
tkaninom. Ppostojeca rebra u krilu sam skratio na neku dimenziju (recimo podelio na pola)i prekopirao
njihov polozaj na flaps. evo kako sada sve izgleda
Dalje sledi jos smirglanja, doterivanja, cerupanja krila i postavljanja blokova u koje cu ulepiti sarke.
Flapsove vec koristim na Thunderbolt-ui na njemu se desava da kada ih potpuno spustim model postaje malo nestabilan.
Prvo sam mislio da uradim nesto slicno kao Mirce na thunderboltu, tj da kada se flaps spusti, postoji prostrujavanje
vazduha izmedju flapsa i krila. Medjutim ja nemam toliko prostora za sarke kao sto je on imao.
Smislio sam kako cu to izvesti, ali su mi nedostaju karbonske cevke, tako da dok one ne stignu otaje da sve
ovo sto sam uradio na ovom krilu uradim i na drugom.
pozdrav