Bez obzira što je petak, za neke zadnji radni dan u nedelji, u kombinatu bilo mnogo živo...
Prepodne se malo modelarilo:
Iskrojena je donja strana flapsa...
... i ulepljena neka rebra od vertikalca...
Oko podneva, počele su da stižu delegacije iz zemlje i inostranstva, mislim, nisu još iz inostranstva ali, ko zna...
Iz Beograda su došli Coki i njegov tata, gosn. Mića, živa legenda našeg modelarstva.
Posebno mi je drago da je došao Cokin otac, koji je toliko slušao naše priče a, sad je imao prilike da sve to vidi uživo.
Vrlo brzo priključio nam se i Bata...
Negde oko dva sata, zvoni telefon, kad ono Magic...
Bio u Novom Sadu pa, ko veli ako može da svrati do Kombinata... Pa, kako ne bi mogao, baš sam se obradovao da ga vidim...
Reč po reč a, naravno sve vezano za modelarstvo, nagovoriše me "mangupi" da im "kresnem" motor od Hellcata. Kad je pao predlog da stavim i uške, znao sam gde to vodi - na balansiranje modela...
No, pošto nas je bilo u zavidnom broju sad je bila prava prilika da se to odradi.
Znajući da će trebati da se doda olova spremio sam skoro sve od teškog alata šta imam, da, ko velim, stavim na kapotaž da izbalansiramo, što kaže Miša, "monstruma"...
Našla su se tu sva klješta, jedan čekić, malo olova i jedna komadina gvoždja od 1,5 kile, mengele, radapcigeri, metalna kutija za alat...
Šta da vam kažem, od svega toga nisu trebala samo najmanja klješta... Na moj ogroman užas, treba da dodam 2,4 kilograma tereta napred da bi izbalansirao Hellcata !!!
Mislim, nije mi bilo dobro... Probali smo ovako, onako, ali kako god okreneš treba dosta.
U medjuvremenu su došli Sale i čika Dule, pa smo napravili i sliku, čisto da nam ostane za uspomenu i lepo sećanje i da se malo smirim od doživljenog "težinskog šoka"...
Dva nagradna pitanja:
- gde je razlika na ove dve slike?
- šta je to na zemnlji ispred čika Duletovih nogu?
Sad više ne smem ni da sabiram koliko je sve teško... Razmišljam da umesto na Top Gun, vidim sa Tijanom pa, da idem na "Monster Scale" takmičenje... Model mi se tu, nekako, više uklapa...
Kad su se Drugovi malo razišli, skinuo sam kapotaž da vidim gde bi sad sav taj teret mogao staviti a, da ne "optadne" fire wall...
Palo je par predloga a, jedna od ideja je da se naprave dva ovakva nosača i na njih, skroz napred, da se popreko postavi jedna ploča na koju bi išlo olovo. Naravno, nosači neće biti od balze, to je samo prototip za mog drugara, bravara, Goluba...
Na kraju nam se priključio i Bane i sve u svemu predivno smo se proveli, kao i uvek kad se okupimo u Kombinatu...
Hvala svima što su bili i ulepšali mi današnji dan...
Pozdrav...
P.S. Nagradni odgovor:
- Mirče u ruci drži kantar sa delovima za balansiranje...
- Saletov fenomenalno odradjen nosač kamere za helikopter...