Nije smesno... meni je zalosno... posle x dana raspitivanja... prepiski, dogovaranja, pojasnjenja, a pretpostavljam i tvog listanja na netu, rece da si iscitao na netu sve review i da su svi pozitivni i da ga hvale... pala je tvoja odluka ....
Ako vec hoces da zacnes temu na forumu kreni redom ... kupio sam avion T-28 Trojan od PARKZONE
Stanicu Spektrum DX6i sa AR6210, charger Dynamite Passport, NanoTech bateriju 2200 Mah/3s i Li-po alarm
Prvo... sto upada u oci, umesto da se radujes svom novom ljubimcu i da zeljno iscekujes dan kad ces ga poleteti, ti odmah nesto bedacis... sto nije dobro... znas kako kaze narod "Rdzavom k...., svaka dlaka smeta"...
Ili tvoja misao, citiram "ko me terao da udjem u tunel, bez svetla na kraju" toliko se ljudi bavi ovim hobijem i uziva u njemu, a ti ko da si slepac... ne verujem da je iko ikoga u svetu, naterao da udje u ovaj nas "tunel" a ni tebe koliko znam, i stvarno ne vidim cemu taj bedak i pesimizam... Pa nisi otisao u narkomaniju... ali ovo zna da bude nekad i gore od droge
i onda u jednoj recenici kazes kako ti se dopada zavrsna obrada a onda si razocaran. Uzeo si medju najbljim svetskim brendovima avion od Z-foam-a, da ne kazem najabolje izrade... ali te onda buni da li da horizontalac zalepis selotejpom sirine 2 ili 5 cm, ili "rudder je ulepljen nekom providnom trakom boje pozadine... valjda tako treba?" za pocetak da si pogledao uputstvo, sto bi trebalo, video bi da u nekoj od kesica imas i lepljivu traku tacne duzine za horizontalac, providnu... a ako malo razmislis i pogledas trup i horizontalac, skapiras da on nema gde da ide, nego se samo ucvrsti tom providnom trakom ili selotejpom bilo koje sirine, da se ne mrda..... reseno ....
Sto se tice ruddera, tako treba kako je, ne znam napamet, ali verujem da je tamo negde u USA ili gde god, sedela neka gomila inzinjera i tehnicara ii osmislila sta sve treba, pa konstruisala i napravila milion takvih aviona za ceo svet... a ne samo jedan.. da zezne Boru... Sive trake ne pokrivaju nikakve cevcice vec kanal u kome se nalazi kablic od servoa do prijemnika (Aileron), cak si dobio i Y-kablic, ako koristis prostiji prijemnik za ailerone, ali posto imas ovaj AR6210, rekoh ti da ti to ne treba, levi servo gurnes u AIL na Rx a desni u AUX1 na Rx i prica gotova...reseno
I ta stvar oko krila i tvoje utvrdjivanja balansa krila... opet nepoverljivost i mrak na kraju tunela...
i kako sad CG i baterija... i propast sveta...
Covece, ostavi taj avion u kutiji lepo ti rekoh, udri sa tom tvojom novom stanicom po simulatoru, Phoenixu, imas bas ovaj aviona na njemu (Fix wing/elektro)... i udri po njemu, leti i vezbaj poletanje/sletanje i letenje i padaj i tako u krug...Glavu gore i osmeh na lice !
Dogorismo se da dodjes do kluba kad bar malo otopli bar (5-6 C) bez vetra, koliko nam treba da dopunimo bateriju, manje nam vremena treba da ga sastavimo i da ga poletimo... nista ne diraj i ne cackaj... i daj malo volje zelje i optimizma... Upali sebi reflektor na kraju tunela... Ja znam da je to odlican avion i da tako leti... ne znam sta si ti utripovao i zamislio, pipajuci ga u kutiji.... ali i sam si citao review po svetu i rece mi "svi ga hvale"... a ti onda iz 3 dodira u kutiji skapirao da nema svetla na kraju tunela....
E sad ako ocekujes da ce sam od sebe, da leti... ERROR ... nece.. moraces da se navezbas ... a "u rukama mandusica vuka, bice svaka puska ubojita"... Svaki avion, jeftini.. skuplji... losiji... bolji... se dovede na zemlju u sto vecu mehanicku neutralu, upravljacke povrsine, servoi itd... kod ParkZona je to bar tako fabricki odredjeno, retko kad mora da se koriguje, onda se poleti pa se eventualno utrimuje u vazduhu i THE END... udri po njemu... Kad budes poceo da letis, lupas, krpis, kad budes znao sta ti treba u samom letenju, vrlo lako ces naci resenje, na netu ovde ili bilo gde !!!
Ne igraj se sa njim u kutiji i nista ne diraj sve je fabricki podeseno i doterano... kako bog zapoveda... Uzmi stanicu i sibaj po monitoru...
Krenuo si skraja tunela, iz mraka u mrak... udarices o zid...
... prvo pocni da ga letis, koliko toliko uspesno, poletis.. 2 kruga sletis... i tako do beskonacnosti... a onda mu trazi mane ... niko nije savrsen !
Liep Puzdrau Zajko