RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
F3K ili DLG jedrilice
saxpg:
Iz Crne Gore mozete da racunate na nas 2-3 za pocetak sigurno, ako nas primate naravno ;D .
Ja sam trenutno u nabavci neke DLG jedrilice pa me eto i u toj prici ako je bude, sa zadovoljstvom.
Pozdrav, Sasa
Goran:
Mirce ti si medju iskusnijim ovde.
Slazem se da takmicenje treba odzati.
Moze i NS.
Sto se mene tice klase nisu bitne.
Ne svidja mi se kombinacija gde jaci elektro setup moze da izbaci jedrilicu vise.
Bolja je varijanta sa procenom visine.
Kome je bitno da li je komisija procenila visinu neke jedrilice na 140 ili 150m (pre komande "gasi motor") taj ne bi trebalo da se takmici.
Kao sto rekoh osnovna je ideja da se svi takmicimo u jednoj ili bas ako mora u dve kategorije ali bez razlike da li je elektro ili ne.
Pozdrav Goran
mirce:
Ajde da se prvo skupimo da letimo zajedno... lako ce mo se za sve dogovoriti...
Mirce
Emil Hanak:
Pozdrav svima,
pomno pratim diskusiju po pitanju kategorija jedrilica ali nisam hteo za sada da se ukljucim u debatu.
Podrzavam Mircetov predlog oko letenja na Ceneju i potvrdjujem svoje prisustvo (bas ako visa sila ne zakrmaci stvar :) ). Misljenja sam da se ipak kvalitetniji razgovori na ovu temu trebaju odrzati licno jer ima previse detalja koji ne mogu da se rese-dogovore online.
Nadam se da ce nas biti u sto vecem broju.
Pozdrav iz Subotice
Emil Hanak
Drapsin:
Nemam jedrilicu i nisam se nikada takmicio ali kako vidim, vi ovde imate babe i zabe, kruske i jabuke i F3B i F5J, sve pomesano i na gomili.
Tup..i Amerikanci su davno resili problem takmicenja miksovanih klasa modela.
Zove se A.U.L.D.
All Up Last Down.
Trajanje leta i sletanje na cilj, podeseno da odgovara modelima sa najlosijim karakteristikama.
Znaci, svi polete zajedno, ko zadnji sleti , dobija rundu.
Radno vreme je ograniceno na deset ili manje minuta, zavisno od vrsta modela koji su na livadi.
Leti se tri ili vise rundi, po dogovoru.
Zasto je podeseno prema najlosijem modelu, pa da bi svi imali jednaki hendikep faktor, dobar model sa vrhunskim motorom lako ostane 5-10 minuta u vazduhu .
Los (mali, jeftin, jednostavan) model takodje ostaje 5-10 minuta u vazduhu.
Cilj je da se pobednik dobije na osnovu vestine letenja, taktike i iskustva a ne cene motora, akumulatora i High Tech modela.
Cilj je da se modelarsko drustvo zabavi i odmeri snage.
Cilj je da se letenje omasovi i popularizuje kroz jednostavno takmicenje.
Sve u duhu stare , narodne, Boj ne bije...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version