Svako ko zna vise od mene i napise mi savet i prenese svoje iskustvo, pomogao mi je veoma! Prijatno sam iznenadjen nekim stvarima na ovom forumu jer nisu tako ceste u danasnje vreme i kod nas!
Model koji radim nije za izlozbu niti spada u kategoriju pravih modelarskih radova vec je mnogo vise jedan radni model kod koga je bitno da pouzdano funkcionise i ne propusta vodu, a da li je vrhunski ofarban... ma stvarno mnogo manje bitno. Gledao sam ovde u mnogim temama kako ljudi finisiraju svoje modele... ma POEZIJA... to izgleda lepse nego da ga je fabrika stancovala, ali meni to kod ovog modela nije tako bitno.
To je model koji ce sluziti kao brodic za prihranu ribe na pecanju, ali se meni ne svidjaju standardna resenja jer mi nekako "nemaju modelarsku dusu". Ja bih hteo da to sve uradim svojim rukama od pocetka do kraja a ne da koristim plasticni ili fiberglasni odlivak. Uz to, ponovo me hvata neka nostalgija ka modelarstvu (iako eto pod stare dane), ali sam se time radosno bavio u mladosti i bas uzivao. Istina, proslo je skoro 40-tak godina od tada ali mislim da ce mi uspeti da to zavrsim.