Main Menu

Moja nova jedrilica

Started by nenadejno, November 14, 2011, 03:29:54 PM

Previous topic - Next topic

nenadejno

Radovi se blize kraju treba da se upakuje elektronika malo pregituje i ofarba. Ukupna tezina jedrilice je porasla za 50 gr. za razliku od prethodne sa trupom od balse i spera i duplo slabijim motorom (KDA20-22l) sada je ugradjen Turnigy 35-42 1000kw. Morao sam da dodajem balsu od 1.5mm kako bi podesio ugao glavnog krila jer prilikom smirglanja sam malo preterao :)

VIVA PRIMITIVA

jovule

Mozes li postaviti malo detaljnije slike V-tail-a, interesuje me montaza i demontaza sa karbonske cevke.

dr.jare

Quote from: nenadejno on June 19, 2012, 09:32:12 PM
i sledi smirglanje pa karbonske trake pa drugi sloj tkanine pa smirglanje i na kraju farbanje.
Zdravo nenadejno. Tema je malo stara ali da ne otvaramo drugu .
U prodaji postoji poliester smola sa staklenim vlaknima koja se namaze kao kit i ne mora da lepis tkaninu od staklenih vlakna pa smola...
Imam pitanje za tebe nenadejno: gde si kupio karbonske trake i u kom pakovanju (dimenzije)?

nenadejno

Zdravo Dr.Jare

Niti sam izvukao iz karbonskog tkanja koje sam uzeo iz nasheg aero kluba u Skoplju.

A za ovo drugo sa poliesterskim kitom nije mi jasna prica jer ceo postupak oko trupa je radjen sloj po sloj sa epoxiem i tkaninom i prilicno sam zadovoljan kako je ispalo, sledi farbanje.

Pozdrav Nenad
VIVA PRIMITIVA

dr.jare

nenadejno hvala na odgovoru. Ja ne pravim jedrilicu ali mi je postupak izrade slican stiropor, smola...
Mislio sam na ovu smolu