Main Menu

Novi GoPro 3

Started by ak, October 17, 2012, 10:20:55 AM

Previous topic - Next topic

ak

Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

chupko

Moj drugar ide u Peking iliti Beajing za nedelju dana pa mi treba pomoc oko guglanja na netu da pronadjemo neku radnju najbolje predstavnistvo de ovo malo cudo moze da se kupi.Ja se trudim da nadjem radnju al neide.

chupko

Quote from: chupko on October 29, 2012, 08:27:02 PM
Moj drugar ide u Peking iliti Beajing za nedelju dana pa mi treba pomoc oko guglanja na netu da pronadjemo neku radnju najbolje predstavnistvo de ovo malo cudo moze da se kupi.Ja se trudim da nadjem radnju al neide.
Peking iliti Beijing

saxpg

Tesko da ces je naci tamo. Prave se u Kini ali su Americki brend, isto kao sto se i iPhone i iPad prave u kini , ali ih tamo nema da se kupe.

sman

pitanje za clanove foruma koji prate ovaj deo oko kamerica (jer ja nisam bas u toku) mmmm...
koja je razlika izmedju novog i starog modela i gde je povoljnija cena za kupovinu ove kamerice?
pozdrav!

danko

Koliko vidim jedina bitnija razlika je brži čip, odnosno što sa Hero3 možeš da snimaš 1080p u 60fps (sa starom si mogao samo 30fps), i što bi nova trebalo da ima mogućnost menjanja ugla snimanja za 720p (mada to na papiru ima i stara Hero2, ali taj firmware update se nikada nije pojavio).

Takođe tu su i kozmetičke razlike, manja dubina i težina...

chupko

Quote from: saxpg on October 29, 2012, 10:49:50 PM
Tesko da ces je naci tamo. Prave se u Kini ali su Americki brend, isto kao sto se i iPhone i iPad prave u kini , ali ih tamo nema da se kupe.
Ma ima u Kini da se kupi i svemirski brod.To kaze moj prijatelj koji ide pet sest puta godisnje za Kinu.U Pekingu kaze 90% imaju te iPhone telefone i to prave.Nece ni Kinez da nosi krs kopiju sa cipom od Amige ili Zx spektruma sa 16kb memorije.iphone ima da se kupi samo nisu jeftini ali sigurno jeftiniji nego u Evropi.Prave se i dolaze iz Hong Honga.Za kamericu moze jedino da se desi posto je nov proizvod i ako je velika potraznja u USA za istom,da je nemaju jos uvek u prodaji.U sred Beograda ima da se kupi HERO 2 a da nema u Kini......Hmmm cisto sumnjam.I JR je Americki brend a ima da se kupi u Kini.Ima u Kini sve samo treba naci.Video je moj drugar cini mu se ove kockaste kamerice u nekoj sportskoj radnji mozda su bas ove.Ako nisu te oni ce da nalepe nalepnicu HERO 3

danko

Sigurno da ima da se kupi i iPhone i GoPro u Kini, ali da je nešto jeftinije nego u ostatku sveta u to čisto sumnjam...

U Kini generalno ima svakakvog smeća, pretpostavljam da klonova GoPro kamera ima koliko hoćeš, ali sve je to koliko para toliko muzike...

chupko

Skoro sve je jeftinije samo je pitanje koliko.iPhone najnoviji kupio drugar platio 600 eur a ovde je 800 eur pa navise taki isti sa tim memorijama i dodacima.PlayStation3 onomad kad je bio hit platio 300 dolara a odjenak bio 50 000 iljadarke konvertibilni dinara.Meni teo da donese JR 9kanala stanicu na 2,4ghz bil 360 eur pretvoreno u kineske Juane a u Madjaroni preko 500 eur.Saito koji mi je kupio model 91 gold platio u sred Pekinga 150eur.Nije jeftino ali je ipak jeftinije.Ali ima stvari koje su drasticno skuplje nego kod nas.Pito ja coveka da vidi neku tamburu (cita se gitaru)koja ovde kosta koliko oces kad ono tamo duplo koliko oces.Problem u ceni nastaje ako ta roba nije iz Kine onda je duplo koliko oces.Ima u kini original Gibson Les Paul made in USA al kad cujes cenu dusa ti PUCA

danko

Generalno najjeftiniji shoping na svetu bilo to da je tehnika ili garderoba ili šta god je u USA. Prosto - najveće tržište na svetu, i oni postavljaju svoje uslove prema svima. Tako da, istina, iPhone jeste jeftiniji u USA nego u EU ili kod nas, ali da je u Kini jeftinije bilo šta (što valja) nego u USA, u to teško mogu da poverujem...

ak

Quote from: sman on October 30, 2012, 07:34:26 AM
pitanje za clanove foruma koji prate ovaj deo oko kamerica (jer ja nisam bas u toku) mmmm...
koja je razlika izmedju novog i starog modela i gde je povoljnija cena za kupovinu ove kamerice?
pozdrav!
Originalni GoPro HD Hero se izgleda vise ne prodaje osim ako ga nema negde na stocku.
Nova serija 3 koja je izasla ima verziju white, silver i black, gde je white ustvari originalni gopro hd hero 1 (promenjen form faktor i jos neke sitnice), silver je hero 2 a black je black ;)
S stim sto je cena white-a $199 makar u USA, a GoPro HD Hero 1 je bio $139.
Sve je to super sa GoPro-om ali realno ne treba zaboraviti da se placa i brend, mozda i vise nego treba pogotovu sad kad pojavljuje gomila kamera slicnih performansi na trzistu od renomiranih proizvodjaca
kao sto su Sony ili Polaroid a i kineske verzije sa Ambarella chip-om koji im do skora nije bio dostupan (USA produkt) uopste nisu lose.
Npr. CamOne Infinity (inace se prodavala i prodaje kao nemacki produkt npr. ovde)
ili ovako nesto sa slicnom ako ne i istom elektronikom http://www.bevrc.com/explorerhd-the-first-real-hd-camera-designed-for-fpv_p485.html .

Vredi razmislisti ...

PS: meni je na putu CamOne infinity pa budem napisao review ako ima zainteresovanih

ak

Quote from: chupko on October 31, 2012, 10:34:45 PM
Ima u kini original Gibson Les Paul made in USA al kad cujes cenu dusa ti PUCA
Mislis na Epiphone?

sman

meni se cini da go pro ima za nijansu bolji snimak a CamOne Infinity bolji zvuk...  mmmm

nebeski

CamOne Infinity u osnovnom paketu ima i LCD display koji se posebno kupuje za sve verzije GoPro-a.

ak

Quote from: nebeski on November 01, 2012, 06:47:34 PM
CamOne Infinity u osnovnom paketu ima i LCD display koji se posebno kupuje za sve verzije GoPro-a.
Ima i izmenjivo socivo sto je odlicna stvar ako dodje do ostecenja.
U ponudi imaju 96/142/170 stepeni sociva.