Hvala vam puno na savetima
E sad, prvo sto se tice Vaci-jevog posta. Prvo sam mislio da kupim stanicu, i da vezbam na simulatoru. Mozda bih u medjuvremenu narucio helikopter, cisto da ga ne cekam doveka da stigne. Kada bih savladao simulatora, onda bih se bacio na lagano letenje sa nekim helijem klase 450. Zasto ne manji? Iskreno, planiram da letim napolju, i zeleo bih vremenom na njega da postavim jos opreme, poput te kamerice o kojoj sam pricao i slicno, pa mi zbog gabarita manji ne odgovara, a da ne bih odmah nakon mesec dana uzimao vec drugi, veci helikopter, odmah bih presao na 450. Hvala ti na svemu sto si napisao, i u potpunosti razumem sve, ali opet, ne bih leteo bez dovoljno provedenog vremena na simulatoru. Znam da nije isto kao i praksa, ali verujem da bih mnogo lakse uspeo da savladam prve korake sa pravim.
Todore, to zaista ne izadje puno. Koju biste mi stanicu preporucili? Jel iz svake stanice koja ima i predajnik i prijemnik, moze prijemnik da se stavi na svaki helikopter? CopterX i HK450 me generalno zanimaju.
Za koji od ta dva bi bilo bolje da se odlucim? Cini mi se da HK450 ima vecu slobodu menjanja delova, mnogo vise opcija imam kod njega, ali je CopterX vec "sredjen za let". Da li imam izbor opreme za CopterX isto kao i za HK450? Da li delovi izmedju ova dva modela mogu medjusobno da se menjaju, da stavim motor sa jednog na drugi i slicno?
Sto se tice motora, rado bih stavio neki jaci. Da li postoji ogranicenje koji smem da stavim na klasu 450, da li bi mogao recimo neki sa klase 500? Da li se time postize bolja autonomija baterije, posto verovatno jace baterije idu za jace motore? Cim je laksi helikopter, znaci da ne bih morao pod punim opterecenjem da letim, pa se ni baterija ne bi toliko brzo trosila kao sa slabijim motorom, da li sam u pravu?
Trenutno najveca dilema koju imam je HK450/CopterX.