Moj drugi FPV projekat - EasyStar

Started by zgrujic, November 17, 2008, 01:53:32 PM

Previous topic - Next topic

enes

da lazo imam i slicna iskustva pogotovu sa starijim graupner sklapajucim propelerima koji su bele boje!pre par dana umalo neubih kolegu ne samo da se propeler otkinuo vec se i spiner u 100 komada rasprstao ,ne koristiti ih na vise od 16000 obrtaja!znaci niposto na brushless motore a ako vec zelite koristiti onda sa lipo al sa 2 celije jer sve preko toga pravi obrtaje preko 20000 kod meneje bilo i preko 50000 obrtaja na pilonu a da i motor mogu sad da bacim jer se osovina sva iskrivila pokusao sam ispraviti al trese cak i na malom gasu!zato oprezno i i dok isprobavate bolje da propeler bude ispred min 50 cm. pa i ako se otkine nista strasno!bitno da glava citava!!!pozdrav svimaa jos uvek neuspijevam sa ovim sinoc sam do 1 probavao bio sam dobio sliku na momenat al bez tona i dok am pokusavao dobiti ton izgubio sam i sliku sad opet nece nista! :-( pomoccc molim!?

aco

druze skini sa neta program DScaler,besplatan je i sluzi za gledanje tv-a na racunaru koji ima tv karticu. Prepoznaje ogroman broj tv kartica ( to sto si ti nabavio je u sustini usb tv kartica samo bez tjunera za prijem tv signala) Ako si pravilno instalirao drajvere od tog uredjaja DScaler ce ga prepoznati i ostaje ti samo da kao ulazni port za sliku ukljucis composit in. Ako ga program ne prepozna automatski onda ga otvori i vidi koji je cip unutra (najcesce philips SAA 713x( x je neki broj) ili conexsant bt878 )pa onda u podesavanjima programu rucno odredi da radi sa karticom koja ima isti takav cip na sebi ( u podesavanjima programa je navedono mnogo tipova raznih kartica i za svaku pise koji cip dekoder ima na sebi).neznam dali sam ti ovo bas lepo pojasnio ali u sustini sve je to vrlo prosto. U svakom slucaju ako ne uspe kupi brate PCMCA tv karticu bocni je u laptop i sve ce da ti proradi bez greske za 15 minuta.
Jos jedno zapazanje - ako imas stariji tip laptopa sa usb 1.1 ulazima to sto si kupio ne moze da radi na tvom laptopu

enes

svaka cast na objasnjenju nisam nista razumio hhahaha!salim se ma probat cu, laptop nije star uzeo sam nov nesto pred novu god znaci nije do toga a ta tv kartica sto rece kako se ona kaci jel i ona ima usb prikljucak? i posle samo ovi cincevi zuti crveni beli??sve je ovo previse informatike za mene! :sljus pozdrav

aco

http://www.youtube.com/watch?v=hCYxyCVyO_Q&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Edealextreme%2Ecom%2Ffeedbacks%2FbrowseVideos%2Edx%2Fsku%2E5707%7Eid%2E1799&feature=player_embedded
ovde imas neka objasnjenja kako se taj tvoj usb uredjaj prikljucuje, Moglo bi da bude da je problem u tome sto je tebi instalirana vista a ovaj uredjaj ima drajvere za xp. U svakom slucaju najbolje da odneses sve laptop taj usb easy cap, kamericu i prijemnik u neki servis racunara.Sve to povezivanje i pustanje u rad je stvarno posao od 10 minuta.

enes

ok aco hvala najlepse jucer sam instalirao onaj tvoj program sto si mi pohvalio i nakon 4 sata zezanja uspeo sam! i vidi cuda kasnije pocelo i da radi na originalu licno mislim da je problem u softveru ponasa se kao da je virus i cesto ga norton blokira!ma vista jeveliko sr..... sadmi jos preostaje cekati fino vreme i probati na van kako sve ovo funkcionise!kao sto reko kompletan ovaj sistem je bas komplikovan dok sm trazi pomoc po raznim forumima vise od 50 % ljudi koji su koristili ovaj sistem su nezadovoljni!!!al opet sta se moze i za ocekivati od necega sto dolazi iz kine i kosta par eura!? svi ozbiljniji sistemi boljega kvaliteta kostaju prek 500 â,¬!ko sto nas narod kaze kolko para toliko i muzike ipak hvala svima na pomoci!pozdravvv!! (res)

SABURO

Ljudi, danas sam ostao bez reci!!! Ovaj FPV sistem zgrujica je fenomenalan. Letenje iz prvog lica!!! Mnooooooogo dobra stvar. Inace moram da pohvalim zgrujica i nacin na koji je sleteo iz prvog lica, fenomenalno sletanje!!!

(res)
Nikola | rcfly.in.rs

zgrujic

Hvala, SABURO, slazem se, sistem daje fantastican osecaj! Sto se sletanja tice to stvarno nije neka umetnost kad imas EasyStar. Treba napraviti dobar prilaz, a onda samo korigujes model po pravcu. On sam slece onako glatko i graciozno kad se lepo natrimuje.

Inace, cast da pogleda kroz moju kameru, posle tebe, danas (11.05.2009.) je imao i premijer CVETKOVIC u toku otvaranja fabrike znanja koju je organizovao Comtrade.
Mozda veceras bude nesto u dnevniku nismo se dzabe slikali! Bili su prisutni Lazo, Gile sa saradnicima, Ivan (Glider), Kremic itd...

Zdravko

Cestitam Zorane,  postao si TV zvezda (yay) (res)
FPV u Dnevniku 2 :)aplauz

IVAN3D

\\\" Sve što leti ima nezgodnu osobinu da pada \\\"

ex pseudonijum: GLIDER

zgrujic

Evo kratak isečak dnevnika koji je, po meni, bitan za priču:
http://www.youtube.com/watch?v=2_02TF2XfJM

zgrujic

magic

Alo bre ljudi, pa u svim novinama ste  :)aplauz samo o vama pricaju. Oteli ste show coveku! Salim se naravno, svaka cast, i FPV i camac i balon, ma nemam reci! Ajde da se nadamo pa da Lazin camac udje u neku serijsku proizvodnju.

poz
Veljko

fenix

:)aplauz  Zorane svaka cast medijaska blokada je probijena ...  (pijemo)
The sky is the limit.

www.rc-helivideo.com

zgrujic

Posle duze pauze evo nesto novo:

http://www.youtube.com/watch?v=X9N106U6SJY

Konacno sve radi. Snimak je krajnje los, promasio sam rezoluciju i ukljucio neku kompresiju i jos zaboravio deinterlace... Sve u svemu Remzibi je napravio dobar posao sa svojim OSD-om i kao sto se to na snimku vidi GPS je na modelu odlican izvor korisnih informacija. Merenje visine nije bas najtacnije i moze da omane za 10-ak metara...

Maksimalne vrednosti:
visina 350m,
brzina u odnosu na zemlju 54km/h,
udaljenost od uzletista 500m.

leonardofibonacci

Kako je mikrofon ostao na zemlji? :D
Fenomenalan snimak!
За живот ми мало треба: клавир, хлеб и парче неба!