Razlog je verovatno interesantan.?
Sigurno jeste, ali jos nije utvrdjen!
Model je prosto prestao da odgovara na komande i krenuo po svom. Kad smo ga nasli sve je radilo. Jedini razlog koji meni pada na pamet je polozaj antene video predajnika. Iz ko zna kog razloga sam je okrenuo na stranu, tako da je dosla blizu OSD-a. Medjutim to ne objasnjava gubitak kontrole na nekih 150m od uzletne tacke, a par minuta pre toga sam bio dalje, na vise od 200m u pravcu pruge ka Batajnici. Koji su to gremlini dosli (osim Gileta) to mi uopste nije jasno!
Jako sam srecan sto je model prosao skoro bez ostecenja (malo nagnjecen nos). Brzina na "sletanju" je bila oko 50km/h!
Moram se zahvalim celoj ekipi koja je tog dana bila na letenju! Predvodjeni Giletom smo nasli moj, a malo kasnije jos jedan model (branek) u livadi.
Posle ovog iskustva sam porucio Spectrum modul za stanicu. O prelasku na RC 2.4GHz sam razmisljao jos prilikom nabavke video linka. Posto i mikrotalasne pecnice rade na istoj frekvenciji ocekujem kuvane gremline! Res kuvane!
Razlog je nepodnošljivo prozaičan, desio se - Gile .
E, naravno, on će sada da kaže te kako je došlo do gubitka signala, te semaliranog uglobljavanja, te... ko zna šta još. Kad sam pogledao u tom pravcu - on je držao stanicu, pa ti sad vidi. Ma, naviklo to na ricinus do guše, na ... Ja i ne verujem da mu je Zoran dao stanicu!?! Mora da mu je oteo!
Istini na volju Gile je zamoljen da pomogne! Sve ostalo je cista zezancija, a bice toga jos kad vas dohvatim za gusu!