RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO
OS max 21 ex - konzervira - pokretanje
tibeteagle:
Ako si već skinuo zadnji poklopac i glavu, izvaditi radilicu nije teško. To bi bilo najbolje, jer se radilica počela rđati. Nije dobro ako sa rastvorom pri pranju uđe u ostale delove motora kao ležaj. Prvo košuljicu treba da izvučeš od gore, pa će tako klip i klipnjača lako da se skine. Zamajac je na konus na vratilu, ap to oprezno sa rvenim alatima i oslonima treba kuckati. Ako se nađe negde blizu mali skidač sa kandžama, to bo bolo dobro. Pošto motor nije radio, ležajeve ne treba da izvadiš. Karburator i klip izgledaju dobro. verovatno i košuljica.
Radilicu operi posebno prvo sa WD, a kasnije može sve sa benzinom, ne moraš u metil alkoholu. Obriši sve sa čistom pamučnom krpom. Važno je da pri sastavljanju sve delove nauljeno vraćaš. Može sa finim uljem za šivaću mašinu odnosno finu mehaniku. To će se isprati prilikom prvog paljenja.
Ovaj motor se rodio za čamac. Može se, ali treba dobro razmisliti da li vredi, prepravljati za avion.
mmmm
Belja kv:
Toliko za sad, razmisljam o sistemu za hladjenje dok motor bude na dasci i u razradi mmmm
[/quote]
U kofu sipas vodu kupis mali unutrasnji filter za akvarijum povezes creva kruzno
Filter (pumpu) stavis u kofu, iz njega crevo u motor iz motora nazad u kofu sljaka vrh
Pozz...
http://www.limundo.com/kupovina/Filter-za-akvarijum-ATMAN-800-l-h-/5943791
Ovako nesto mada imaju i manji jeftiniji ili maznes nekom da se posluzis (fiu)
firebird:
@ Belja , e razmisljao sam o tom sistemu (mora da kupim pumpicu :( ) ili o pumpici za vetrobransku tecnost (to imam)
evo citam uputstvo za os max koje mi je Misha sinoc dao 4e
scirocco:
Po slikama koje si postavio vidi se da je to masnoca.Ta masnoca nije opasna,cisti se veoma lako kako su vec neki modelari naveli.Ta masnoca nastaje kada ispari alkohol od modelarskog goriva onda ostane ulje,ulje se vremenom stegne u masnocu.Ako nebudes mogao da razmrdas motor i da je nekim slucajem uhvatila korozija lezaj onda taj lezaj izvadi na sledeci nacin.Uzmi u neku posudu cistog motornog ulja,zagrej ga dobro i ubaci motor unutra.Posle par minuta izvadi motor i tako zagrejan kucni ga o neku dascicu sa strane poklopca radilice.Lezaj bi trebao da izadje veoma lako.Istim sistemom ga i vracas. (work)
firebird:
Ljudi moji ja ovaj motor nikako ne mogu da nateram da radi duze od nekoliko sekundi.
Idemo redom, prvo sam ga kompletno rasturio i oprao. Sluzio sam se etilalkoholom i wd40. Bio je bas zamascen i ulepljen.
Naravno i karburator je bio u istom stanju pa sam i njega detaljno rasturio i oprao. Pre ove radnje trudio sam se da zabelezim polozaje igli i izbrojim br krugova.
Prilikom sklapanja vodio sam racuna da sve vratim na svoje mesto kako je i bilo, podmazivao sve sklopove finim masinskim uljem . Rezultat je da se sad motor sa lakocom okrece, nista ne struze i grebe unutra.
Instalirao sam to sve na dasku i obezbedio sistem za vodeno hladjenje
E kad sam pokusao da ga upalim, ono cvrc.....radi par sekundi i ugasi se. U stvari radi dok ne potrosi ono malo goriva sto mu ubacim preko usisa, za to vreme rada primetio sam kapljice i izbacivanje goriva na usisnom kanalu, sve me isprstalo po licu, pomislim ja prebogata smesa al kad smanjim malo iglu onda nece uopste da upali ..
sta moz' da mu bude 'ebo ga....?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version