Sve što pišem na ovom Forumu, a vezano je za neke proizvode, konkretno u ovom slučaju za motore, pišem na osnovu svog iskustva ili iskustva koje sam imao prilike da vidim kod mojih prijatelja i poznanika. Znači lično... ne one varijante, pročitao sam, ovaj rekao ovo, a onaj ono...
Činjenica je da su Kinezi napredovali u zadnjih par godina, ali i dalje je "čist loto" kakav ćete motor dobiti od njih, pogotovo ako ga naručite iz Kine direktno, da bi imali još povoljniju cenu.
U Lindingeru ili Schweighoferu se prodaju kineski motori A klase - probrani...
Znam ljude (deda Sava i Miloš) koji su ih kupovali tamo i savršeno im rade... Marko je kupio svoj DLE111 direktno iz Kine i perfekto ga služi...
Nažalost znam i ljude koji su se nevidjeno "zaje....li" za kineskim motorima i to u skorije vreme...
Zadnja impresija koja govori u prilog mojoj teoriji, je Golubov benzinac OS Max GT -33...
http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,10301.0.htmlIz kutije radi perfektno... Jeste košta malo više...
Tako da zaključak nije teško izvesti...
Treba znati i za kakav model vam je potreban motor. Ako je to za neki warbird, onda je Zenoah savršena opcija. Isti takav Zenoah nije za 3D avion...
Kako god okreneš, ako ćeš kvalitet to košta...
Stara je izreka: Ako ne znaš šta je dobro - kupi skupo...
Pozdrav
Mirče