V New Year's Cup December 16th 2012 - Belgrade

Started by chupko, December 17, 2012, 05:25:53 PM

Previous topic - Next topic

chupko

U nedelju,sad ovu pet dana pre smaka sveta krenuo ja sa zenom i decom u Ameriku avionom kad ono kvrc.Gusta magla nemož se vidi ni rodjena nosina kad ukrstis oči.

U toj magli mi zalutali i umesto na aerodrom, završismo u Muzeju vazduhoplovstva.Kad ono tamo neko takmičenje u pravljenju maketa aviona.Odmah po ulasku naleteh na Prežu.Ispičasmo se Bog zna kako izljubismo kad ga ja upitah jel doso neko od ovih naših balabana.Kaže Preža ma jok.Bole njih leva potkolenica za ovaj vid umetnickog izražavanja.

Kaže Preža da je pisao na tu temu ranijih godina,al niko da se pelcuje.

Evo da nebude da smo zalud propustili direktan let za Majami preko Moskve,Dubaija,Melburna i Tokija malo slika sa ovog skupa.

Bilo tu puno aviona maketa al kriza udarila pa sam štedeo memorisku.Mislim slikao sam ono sto mi se svidelo.

Ovo je DC 3 ako niste znali.Neki nasi preci leteli sa njim a neki jos uvek negde u juznoj Americi

Ovo je inace scena prekopirana negde iz Bosne.Taj avion ovako izgleda u originalu i stacioniran je negde u Bosni na nekom aerodromu.To sam cuo u prolazu da nebude dezinformacija

Mnogo volim ovaj avion,ce da kupim u RC varijanti jednog dana

Evo malo aviona jos

Evo i za Lazu njegov miljenik

Ovo je jedina RC stvarcica na skupu.Čovek napravio na CNC masini ovo cudoviste.Ima zvuk,puca i bije dim iz auspuha.Kaze vlasnik da ga kostao puno vremena i para

Na kraju morala je krv da padne.Ovo je borba za bunar i vodu

chupko

vladasimon

vpilic

Mislim da je ovo isti tenk koji je ucestvovao na nasem foto konkursu.

Vlasnik: Vladimir Sukalovic

Chupko, prelepe slike
(res) ljudima koji su napravili ovako detaljne makete.

tibeteagle

Bravo momci i njihove devojke koje ih puštate da rade ove lepe stvari.   :)aplauz
Tu ima većinom DE i US maketa I. klase. Sve treba spakovati i otići u DE ili US na neko takmičenje. Treba videti gde i kada toga ima. Treba naći još i nekog sponzora, naravno. Pošto oni jaaaako cene ovakve radove, sigurno neće izostati  1ee garantujem. Dobi ćete i neverovatne ponude u $  :mhm Samo da znate kakvih kolekcionara tamo ima.

chupko

Quote from: vpilic on December 17, 2012, 06:01:07 PM

Chupko, prelepe slike

Pricao sam sa vlasnikom ovog tenka.Kaze da ga je celog napravio na CNC masini.Ima bas veran zvuk.Cuje se dizel masina iz auspuha ide dim,puca iz mitraljeza a top ima pravi trzaj kad pukne.Jednom recju prava igracka za veliku decu.Oko 2000 eur kostalo.

Jedina mana neleti.Jbg kazem ja da ima krila uzeo bi ovako nesto

vpilic

Quote from: chupko on December 17, 2012, 09:04:37 PM
Quote from: vpilic on December 17, 2012, 06:01:07 PM

Chupko, prelepe slike

Pricao sam sa vlasnikom ovog tenka.Kaze da ga je celog napravio na CNC masini.Ima bas veran zvuk.Cuje se dizel masina iz auspuha ide dim,puca iz mitraljeza a top ima pravi trzaj kad pukne.Jednom recju prava igracka za veliku decu.Oko 2000 eur kostalo.

Jedina mana neleti.Jbg kazem ja da ima krila uzeo bi ovako nesto

Kad malo bolje  mmmm
Meni ovaj tenk izgleda kao odlicno prefarban model od nekih sa HK ?
Features.
Powerful Infrared Battle system.
Digital Life counting system for enhanced game play.
Realistic canon recoil and sound effects.
Hit reaction and explosion sound effects.
Canon can move up and down and the turret can rotate 360deg.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16351__Tiger_I_Early_Production_InfraRed_Battle_Tank_1_24th_Scale.html

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16353__Tiger_1_RTR_w_TX_Sound_Infrared.html

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16352__Tiger_I_Late_Production_InfraRed_Battle_Tank_1_24th_Scale.html

mirce

He, he...

2000 evra, kako se samo setio...  No ko zna, možda neleti neka "ovca za šišanje"...

BTW u Hobby Kingu košta 72,40$

tibeteagle

Maketari obično kupuju terenske elemente u sirovim delovima. To nije problem. Oni ih sastavljaju, farbaju i postavljaju za potrebe istorijske situacije ili svoje mašte. Ali ovaj tenk je već previše ARF  :big smile Terenske kompozicije daju veliki prostor kreativnosti maketarima, pa je ovaj hobbi veoma rasprostranjen na sveru. To što nije RC, ja u opšte ne potcenjujem. Postoje veoma velike i bogate makete sa željezničkim prugama, mislim i negde u BG da se vidi javno.

chupko

Quote from: mirce on December 18, 2012, 06:45:13 AM
He, he...

2000 evra, kako se samo setio...  No ko zna, možda neleti neka "ovca za šišanje"...

BTW u Hobby Kingu košta 72,40$
E Mirce da si video ovo uzivo nebi tako pricao.Ovaj rad je isto sto ti radis sa avionima.Znaci top klasa.Ima Panterica i kineska izgleda na slikama opasno a cena ko u samoposluzi.

Ovako na slikama izgleda isto cak i losije od ovih kineza ali razlike su ogromne.

Prvo dimenzije veci sajz,onda tezina oko 9kg a ovaj kinez ja ga licno imam po kile nema.Onda zvuk,a sve sto svira mora i da kosta onda amortizeri pa dimcina.Ma da se useres kad krene na tebe hehehe.

Evo ja u Svabiji prosle godine kupio meni i mom sinku ovaj od 109 eur.Ima cak i opticki nisan.

Evo naseg kineza.Igrali se dva dana u hotelu i odma mu crko motorcic koji okrece kupolu.Sprzio ga moj Mateja ka zica.Poco da bije beo dim a mi se udusevili kao nismo provalili da pusta dim hehehe

A bio i ovaj koji je malo skupljin.Kuva rucak ako treba ali ni on nije dorastao ovom rucno radjenom.Ni prineti

Isto kao i u ovom nasem hobiju.Kolko para tolko muzike.

mirce

Na slikama isti onaj iz Hobby Kinga...
Čak mu i one sajle sa strane isto stoje...
Narvno "size" se ne može baš najbolje videti na fotografiji...

Ako je tako, kako ti Čupko kažeš, onda se MNOGO IZVINJAVAM, autoru tenka.

Ako neko zna koliko rada, enrgije i svega treba da se napravi dobar skala model, čega god, onda sam ja sigurno taj. Zato imam veliki respekt prema ljudima koji tako nešto naprave sami, pogotovo tog kvaliteta, kako ti Čupko kažeš.

Sa druge strane, ima naravno, i onih koji bi da "idu prečicama", a ako može da se...

Bilo bi lepo da se ovde na Forumu predstavi izrada tog tenka, jer predpostavljam da autor ima slike i dokumentaciju.

Pozdrav

Mirče

chupko

Bilo bi lepo da se ovde na Forumu predstavi izrada tog tenka, jer predpostavljam da autor ima slike i dokumentaciju.

Mirče
[/quote]

Moze.Potrudicu se da nadjem ovog coveka preko i da uzmem planove.

A i nekrsimo pravila foruma,jer smo u rubrici Livada,a tu mozemo da strikamo skrecemo sa teme(sve dok se ja nenaljutim,jer sam ja vlasnik ovog topika)i pisemo sta oces i kolko oces samo da nepsujemo,nevredjamo i nemesamo politiku.

E, a vid ove sta rade

Uzgred ovaj nas Tiger 1.To je ta klasa ja bi pre reko

1:6 scale American Tank Tour of Ardwell

1:6 scale Tanks Playing in the Mudd

chupko

Evo javio mi se putem PM gosn Vladimir koji je ucestvovao u izradi ovog tenka.

Iz nekog razloga nije mogao replicirati u ovom topiku pa je zamolio da obavestim forumase da je otvorio svoj topik u rubrici predstavite se.Evo linka

http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,10583.msg69970.html#msg69970