RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Quadro ili Hektocopter za gopro 2

<< < (3/4) > >>

tibeteagle:

--- Quote ---da, moja greska, mislio sam multikopter sa sest motora, kako god se kaze :D
--- End quote ---
Mr. Burns,
niko nije rođen da sve zna. Evo prilike da se nauči nešto o novim stvarima kao nazivi mikrokoptera sa prastarim nazivima.
Mikrokopter sa 6 motora je dobio naziv sa prefiksom hexa-kopter. Motori su raspodeljeni u hexagonalni oblik. Ovaj prefiks od 3 do 8, pa i više, je na istom principu. O drugim grčkim i latinskim prefiksima ovde.
Za male terete do 100g može da posluži i mnogo manji quadro-kopter od uobičajenih. Evo jednog malog koji veoma lako može da ponese GoPro ili neki glupi telefon.

http://www.kkmulticopter.kr/index.html?modea=vieweng&mc_selected=MultiCopter&sc_selected=Set&sn=micro_multi_full&id_no=49

;namig

mrburns:
da ovaj model izgleda super, ali meni pretezno treba model na kom ja kameru mogu nakaciti sa donje strane, nije presudno da ima servoe pa da pomeram kameru, moze i fiksna da bude. i ipak mi j epotrebniji jaci model, jer planiram da ga podizem i iznad kuca, a gore ima i turbolencije.....

vpilic:

--- Quote from: mrburns on December 21, 2012, 05:48:38 PM ---da ovaj model izgleda super, ali meni pretezno treba model na kom ja kameru mogu nakaciti sa donje strane, nije presudno da ima servoe pa da pomeram kameru, moze i fiksna da bude. i ipak mi j epotrebniji jaci model, jer planiram da ga podizem i iznad kuca, a gore ima i turbolencije.....

--- End quote ---

Jedna bitna stvar kod multikoptera je koliko para toliko muzike..
Koju sumu planiras da ulozis pa da krenemo odatle sa konfiguracijom multija, bilo on quad hexa ili octo..

Ja sam imao quad sa DJI Nazom koji je bez problema nosio GoPro, sa 4S 2200 10 min leta.

mrburns:
nemam nesto odredjeno, planiram da delove uzimam sa HK....ali postepeno, ne sve odjednom jer mi nije hica.....recimo 200e orjentaciono..

kole_niš:
mrburns, za 200-250e imaš full quad rtf, sa solidnom stanicom. Hexe su ok, al ti treba više para za baterije, motore, escove isl... Nije problem da ga kupiš, zalemiš, ušrafiš, problem je kasnije da mu se "da duša", tj da poleti. Po meni, bolje da se krene sa quadom, pa kasnije da upgrade-uješ delove, kako finansije dozvoljavaju ...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version