RC MODELI HELIKOPTERA > ELEKTRO HELIKOPTERI
Hteo da letim FPV, ali...
ak:
--- Quote from: sman on January 08, 2013, 09:49:34 AM ---citam ovu temu nesto mi je jasno nesto nije, jer o ovoj problematici bukvalno nemam pojma mmmm...
recimo ovako, imam stanicu dx6i i Turnigy 9X...imam i neki avioncic koji bi recimo mogao da posluzi za ovo letenje (helikopterom ni u ludilu iako ga vozikam tu i tamo)...
e sad, moze li neko ovde da postavi (stavku po stavku), sta bi sve bilo potrebno da se komletira nesto od osnovne opreme za ovo letenje a da to bude sa hobykinga, (jer uglavno tamo svi trgujemo) naravno da to vremenom moze da se nadogradi...
pretpostavljam da ce to jos negog interesovati... (pijemo)
pozdrav
--- End quote ---
Na Hobby King-u ima dosta korisnih stvarcica za FPV ali ne dovoljno. Jedini video wireless combo koji imaju da bi mogao da se koristi za kratke domete je mozda na 5.8ghz, sve ostalo je realativno lose.
I dalje ne postoje (ili su retke/preskupe) plug-and-fly FPV konfiguracije.
Ima mnogo varijabli koje bi uticale na odgovor na tvoje pitanje a samo neke su: tip letelice, domet, stil letenja (usmerena ili omni antene, visoko/nisko) itd.
Ali evo opsti odgovor na opste pitanje, uzmi 5.8ghz 200mw kombo i neku nadzornu kameru sa HK-a.
Trenutno sam bas u fazi sklapanja proste FPV multikopter konfiguracije za manje domete, relativno jeftine (mislim i da vecina komponenti mogu da se nadju na HK), sto je posebno zgodno kad je neko proximity letenje u pitanju, ali ne vidim da postoji interesovanje za ovu temu na forumu niti ima gde da se okaci.
sman:
--- Quote from: ak on January 09, 2013, 02:09:39 PM ---
--- Quote from: sman on January 08, 2013, 09:49:34 AM ---citam ovu temu nesto mi je jasno nesto nije, jer o ovoj problematici bukvalno nemam pojma mmmm...
recimo ovako, imam stanicu dx6i i Turnigy 9X...imam i neki avioncic koji bi recimo mogao da posluzi za ovo letenje (helikopterom ni u ludilu iako ga vozikam tu i tamo)...
e sad, moze li neko ovde da postavi (stavku po stavku), sta bi sve bilo potrebno da se komletira nesto od osnovne opreme za ovo letenje a da to bude sa hobykinga, (jer uglavno tamo svi trgujemo) naravno da to vremenom moze da se nadogradi...
pretpostavljam da ce to jos negog interesovati... (pijemo)
pozdrav
--- End quote ---
Na Hobby King-u ima dosta korisnih stvarcica za FPV ali ne dovoljno. Jedini video wireless combo koji imaju da bi mogao da se koristi za kratke domete je mozda na 5.8ghz, sve ostalo je realativno lose.
I dalje ne postoje (ili su retke/preskupe) plug-and-fly FPV konfiguracije.
Ima mnogo varijabli koje bi uticale na odgovor na tvoje pitanje a samo neke su: tip letelice, domet, stil letenja (usmerena ili omni antene, visoko/nisko) itd.
Ali evo opsti odgovor na opste pitanje, uzmi 5.8ghz 200mw kombo i neku nadzornu kameru sa HK-a.
Trenutno sam bas u fazi sklapanja proste FPV multikopter konfiguracije za manje domete, relativno jeftine (mislim i da vecina komponenti mogu da se nadju na HK), sto je posebno zgodno kad je neko proximity letenje u pitanju, ali ne vidim da postoji interesovanje za ovu temu na forumu niti ima gde da se okaci.
--- End quote ---
evo ovako, ja imam ovog "stiroporca" http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16568__Floater_Jet_EPO_with_Motor_ARF_.html
ak, sta bi ti od opreme kacio na ovo cudo!? domet da recimo bude oko 1 km a moze i vise, visine letenja osrednje!?
nije lose da potoji poseban deo na forumu u vezi ove oblasti,pa da korisnici lakse podele svoja iskustva...
GILE:
Ovde kod nas na forumu prvi (koliko ja znam) se ovom temom bavio ZGRUJIC a evo i link ka njegovom radu
http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,82.msg200.html#msg200
dzoni:
Ja iskreno ne bih gledao te 5.8ghz video linkove na HK-u, i meni su delovali poprilicno zanimljivo u pocetku, ali sto sam vise citao, vidim da uopste nisu dobri... em se lako gubi signal, em treba mnogo jaci signal da bi imao isti domet... koliko sam video 900mhz je najbolje sto se tice video linka.
Elem, ja sam se manuo helikoptera, i najverovatnije ce pasti neki Bixler, ili se odlucim sam da napravim od balze, sto mi ujedno deluje kao mnogo bolji uvod u sve ovo nego da zakacim sve odmah na Bixlera.
sman:
dobro je sto si odustao od helija, ali ti ni balza nije dobra za pocetak...stiroporac ti je zakon, mozes ga krpiti dugooo... ;namig (pijemo)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version