Pozdrav Boro,
Cenu na internetu DJI Phantoma nisam trazio, ako ak kaze da je 600$, uzecu to kao cenu. Gledam mu specifikacije na zvanicnom sajtu, prvo stanica uopste ne uliva poverenje, nije kompjuterizovana, pa je tu trosak jos nekih 150-200$ za stanicu sa odgovarajucim modulom (ili recimo Dx6i ako necemo daleko da idemo). GoPro nov, treca verzija, kosta 300-400 evra u Srbiji. Da se nadje i polovan, bice sigurno 200-300 evra (moze i Hero2). 600$ = 600 eur kad uracunamo slanje, porez i carinu, stanica jos 150-200 eur, GoPro 350 eur = 1000 eura. A i taj quad deluje dosta malo, sirina i duzina su tek 40cm.
Mislim da Bixler sa ezUHF i video opremom izadje mnogo, mnogo jeftinije od toga
Naravno, avioni i multicopteri za FPV imaju drugaciju namenu. Ja sam u prvom postu ove teme rekao da ne zelim multicoptere, sto zbog cene, sto zbog nekih drugih razloga.
Elem, da ne ispadne da se nista ne desava s moje strane, a ja sam pokrenuo temu, polako skupljam opremu. Pre OrangeLRSa cu probati FrSky sa usmerenom antenom od 7dB, nadam se da ce testiranje dometa na zemlji dati 3km, iako bi trebalo ocekivati mnogo vise sa tom antenom.