RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

CRIUS AIO PRO

<< < (4/11) > >>

djbojan:
Pre nekoliko veceri, ajde skupim zivce, i opet na podesavanje, i probaj i probaj, i sve ajde stavim kao sto je na cakra dao  na fotki.

Ajmo napolje, stavim na ravno, ukljucim baterijiu i cekam, navata on signal satelita nakon 20tak sekundi, i ajmo

Arm, i polako krecu motori, ZU ZU ZU ZU, FLIP OVER !!!  Auuuuu, tras naglavacke  ")   jbt ni blizu, menjaj opet, smanji, pa kao nesto odradi, kao pijan, ali ne prima komande, ma vise ne znam sta sam probao.  mmmm

JOOOOOOOOOOOOOOJ, popizdim i posaljem mail Vladi iz RcSrbija.rs ,  salji mi NAZA-u sa GPS sutra, nemoj da zaboravis !!!

Stigne mi sutra , ja tek nocu oko 4, kad sam sve poslove zavrsio, uzmem, na taj isti quad, postavim i podesim, ajde gainovi po defaultu, 135% svi.

ajde vec me muka hvata od probavanja, i mislim sad gas i to leti, i idem da spavam...

Idemo, arming, gas polako, i dize se pocinje ZU ZU ZU ZU FLIP TRAAASSSS !     mmmm  Jeste skoro 5 ujutru, i zima, i spava mi se, al bas nisam lud. (pomislio sam u jednom trenutku da sam i lud  :_D)

Aj da ja ipak stavim gainove za roll i pitch na potenciometar, i aj malo smanjim, dok je bio na kompu na oko 120 poenciometrom,

aj napolje, petlovi ubise  :_D ,

ajmo Arming, i polako vidim zujanje manje za nijansu, i smanji i smanji i smanji i nekako leti,  ali skoro pa idealno mirno,

ipak je naza naza !!!!   (res)

Uzmem ja zakacim na assistant, i kad sam video, nije mi bolo dobro, gainovi na 50%  (zid)

Onda skopcam da je u stvari da su ti motori ludacki jaki a i esc ih kretenski prate  :sljus

E sad, da li je neko naisao negde, na info, koji gainovi su za sta tacno na ovom megapirate-u u mission planneru ???   mmmm

Baky:

--- Quote from: djbojan on January 27, 2013, 04:22:45 PM ---E sad, da li je neko naisao negde, na info, koji gainovi su za sta tacno na ovom megapirate-u u mission planneru ???   mmmm
--- End quote ---

Imaš ovde solidno uputstvo:
http://www.nijlstroom.nl/index.php/lang-en/modelbouw-mainmenu-2/electro-vliegen-mainmenu-5/48-multicopters-megapirates.html?start=1

djbojan:
Jedan veliki problem, sto ga ne mozemo nivelisati sa novom verzijom mission planera,

Znaci treba obrisati sve i ponovo podesiti, uploadovati fW opet, najbolje resenje.

Baky, svaka ti cast za link !  (pijemo)

http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=23948894&postcount=4579

cakra:
Napisah da ga mozes nivelisati tako sto ces iz terminala ukucati setup{enter} pa level{enter}

Uostalom kad ga ukljucis on se opet kalibrise...dok  trepce ona zuta led...i kad ga armingujes, on se opet kalibrise... mmmm
Magnetometar se recimo takodje sam od sebe kalibrise.....upises mag deklinaciju...i sam softver tokom leta preracunava vrednosti ako imas ukljucen gps...

Ja sam danas malo leteo po dvoristu sa 11x4.7 elisama i mogu reci da sam zadovoljan....konacno, trebace jos dosta da smanjim I vrednosti jer kopter preteruje sa korekcijama letilice i stalno ga pokusava drzati sto vise u level-u tokom leta (stable mode)malo je bolje u acro modu, nisam bas navikao na takvo letenje...
Jedva cekam da probam sa 12x4.5 elisama i da malo ovremeni pa da odem na livadu i podesim taj loiter i gps pidove...
Jedva cekam da vidim kako ce da radi originalni apm ;)

djbojan:
Ona megapirate, je takva budalastina da ja nemam reci, znaci uzeo sam i upucao Multiwii u ALL in one pro v2, i poleteo iz prve sa fabrickim pidovima.

Muka me hvata da se zezam sa njim vise, zasad, dok ne rese nesto, multiwiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii  :big smile

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version