RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
CRIUS AIO PRO
cakra:
Ajd da nastavim pricu o megapirateNG (kazu da je NG "new generation"...pre bih rekao "not good" ;D)
Ma da, multiwii leti ko zmaj po defaultu-da sam toliko experimentisao sa multiwii pid podesavanjima kao sa megapirateng-gde bi mi kraj bio...letela bi ko wookong :)
Juce sam celo popodne proveo leteci i podesavajuci moju hexu, sa elisama 11x4.7...natukao sam jedno par sati leta po dvoristu sigurno...sreca-ili vec sta, je bila na mojoj strani, jer sam imao "par"
gadnih sletanja...i nisam nista polomio! Neverovatno! (___)
Hexa leti u acro modu odlicno...precizno je moze kontrolisati-bas onako kako sam i navikao...ali taj STABLE MOD je katastrofa!
Jednostavno u stable modu, kao da su ukljuceni neki pogresni mixevi...napred nije napred,nazad nije nazad...levo nije levo itd...? Prati hexa komande...ali ima neku idiotsku reakciju da kad na primer hocu napred, ona krene blago desno pa polako napred...i tako stalno-jednostavno nikad ne znas gde ce :sljus.
Ne pomaze ni podesavanje pidova...mali-veliki P...sa I bez I...?uvek isto?
Hexa lepo hoveruje...i u acro i u stable modu...ali kakva korist od hoverovanja?
U jednom momentu sam hteo sve da batalim i uflashujem multiwii...al' odustah jer me je mrzelo da opet menjam smerove motora...
Skunuo sam sa SVN zadnju razvojnu verziju megapirateng 2.9...pa cu da probam sa njom...
Cak sam morao malo da "provozam" mikrokopter da dodjem sebi... :P i da se uverim da ipak znam da letim :hehe...kolko-tolko...
jbg
Baky:
--- Quote from: cakra on January 30, 2013, 09:31:38 AM ---Jednostavno u stable modu, kao da su ukljuceni neki pogresni mixevi...napred nije napred,nazad nije nazad...levo nije levo itd...? Prati hexa komande...ali ima neku idiotsku reakciju da kad na primer hocu napred, ona krene blago desno pa polako napred...i tako stalno-jednostavno nikad ne znas gde ce :sljus.
--- End quote ---
Da ti nije uključen simple mod?
djbojan:
Ma ne verujem, megapirateng, je u stvari lose remapiran Arducopter firmware,
i bukvalno kao da kod nekog i ponekad upali i sve je ok, a kod nekog ne, ne znam sta se desava,
stize mi za koji dan APM 2.5, dugo sam se premisljao hocu necu, pa porucio sa rctimera, trebalo bi da radi dobro,
ipak je to komplet hardware i firmware.
Baky:
--- Quote from: djbojan on January 30, 2013, 12:01:19 PM ---Ma ne verujem, megapirateng, je u stvari lose remapiran Arducopter firmware,
i bukvalno kao da kod nekog i ponekad upali i sve je ok, a kod nekog ne, ne znam sta se desava,
--- End quote ---
Znam, i ja iste muke mučim... Meni je quad sasvim lepo išao sa KK boardom ali MegaPirate nikako.
--- Quote from: djbojan on January 30, 2013, 12:01:19 PM ---stize mi za koji dan APM 2.5, dugo sam se premisljao hocu necu, pa porucio sa rctimera, trebalo bi da radi dobro, ipak je to komplet hardware i firmware.
--- End quote ---
I ja se nešto razmišljam za nabavku :) Baš gledam nešto što može da vozi avion, a Crius mi je nepouzdan za to. Biće kupovina Arduplane ili Paparazi, samo da završim konačno sa nabavkom za video link.
djbojan:
Nije tu problem u Crius plocici, ona ima sve savrseno i dobro odradjeno, problem je u softveru, upucaj multiwii pa ces videti sta je letenje, treba malo sacekati neki update za megapirate i radice, softverski je problem sto ne leti. Hw je na criusu dusu dao za preciznost
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version