Nema potrebe za baš toliko fleksibilnim flat kablom, a i što vše vodova, to manja fleksibilnost...
Eliminacija uticaja "potezanja" kabla na pločicu senzora se, apsolutno, svodi na nulu, jednostavnim ankerisanjem kabla na nosače pločica. Jedan kraj se ankeriše na nosač pločice senzora, drugi kraj na nosač pločice kontrolera, a između se napravi petlja da bude bar 3cm u prečniku.
Petlja se pravi tako da se na cev od 3cm ili već, koju imamo, namota 1 do dva namotaja, jedan do drugog, i potopi u posudu sa vrelim lanenim uljem, oko dva do tri minuta i odmah, potom, u posudu sa lanenim uljem na sobnoj temperaturi.
Generalno, po meni, ni jedna od ovih "skalamerija" nema rešen jedan jako bitan mehanički elemenat tj problem, a prateći hardver i softverska podrška, nisu u stanju da ga eliminišu ili bar svedu na minimum, jer ga softver uopšte i ne "konstatuje", a kamoli nešto drugo...
Napomenuću još jednom; ovo je po meni !
Svojevreno sam djbojan-u, kad je imao dilemu oko servoa, kod prvog gimbala, rekao da jedino servomotor odgovara... Naime, ako banalizujem stvar, ovo je koncepcija servomotora sa G-senzorima, umesto njegovog klasičnog...
Pozdrav
Miša