Main Menu

Iskustva sa nabavkom

Started by mtesa, February 17, 2010, 08:20:13 PM

Previous topic - Next topic

mtesa

Da li neko od vas ima iskustva sa narucivanjem karbona i sl. iz HK-a i postupkom na carini?
Zelim da nabavim nesto karbona i staklenog platna koje se transportuje u kartonskoj tubi.
U BiH ide samo kao EMS pa ispadne skuplja pita od tepsije. Varijanta 2 je da isporuka bude u
BG pa  da pokupim naknadno.
Dakle, kako se na carini gleda na tu vrstu robe, da mi neko ne odreze 100e carine na 30$
karbona.

Hvala.
Striker, listen, and you listen close: flying a plane is no different than riding a bicycle, just a lot harder to put baseball cards in the spokes.

dejan_ts

Zashto bi se cimao po strani negde kad si se vishe ispalti da odesh do bg i da direktno kupush karbon a moze i da ti shalju na poshtu ili kucnu adresu
evo linka pa vidi i mozesh se kontakirati pozdrav dejan_ts

http://bgmodelshop.com/index.php/vmchk.html

mtesa

Pomenuta radnja nema sipke i cijevi od karbona koje su osnovne stvari za pomenutu nabavku.
Pored toga, cijene su daleko vise od cijena koje bi platio u HK a za ljepilo cak i od cijena kod mene u lokalu.

Dakle, ostaje pitanje, da li je neko imao negativnih iskustava kod uvoza karbonskih sipki i cijevi?
Striker, listen, and you listen close: flying a plane is no different than riding a bicycle, just a lot harder to put baseball cards in the spokes.

Yu-men

;namig

Vec je negde na forumu pisano o tom, samo trenutno nemogu da nadjem.

Carina je naplacena po zapremini kartonske Tube, iako je u njoj bilo samo nekoliko kom. cevi.
Znaci bila "skuplja Tepsija od pite"  lol

:big smile "Srpska posla" nase Carine.
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
  ----o00o----(_)----o00o---
                Yu-men    
   ------------------0ooo---------
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

ak

Quote from: mtesa on February 17, 2010, 10:01:18 PM
Pomenuta radnja nema sipke i cijevi od karbona koje su osnovne stvari za pomenutu nabavku.
Pored toga, cijene su daleko vise od cijena koje bi platio u HK a za ljepilo cak i od cijena kod mene u lokalu.

Dakle, ostaje pitanje, da li je neko imao negativnih iskustava kod uvoza karbonskih sipki i cijevi?
Negativnih u kom smislu?
Sve stiglo iz HK lepo spakovano i neosteceno, karbonske cevi, pushrods, fiberglass ...
*BEEP* *BEEP* *BEEP* (cenzura)

Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

mtesa

Pa negativnih tako da u Srbiji platim recimo 50e carine i pdv-a na nesto sto kosta 20tak dolara i sl.