Main Menu

Gde ima da se kupi...

Started by mirce, June 03, 2013, 10:02:28 PM

Previous topic - Next topic

mirce

Kao u onom kvizu, potrebna je "pomoć prijatelja"...

Sastavljam onaj moj elektro bicoš, i originalnu kutiju od baterije sam zamenio sa kutijom koja je sastavni deo rama. E sad, na onoj "oridjinale" kutiji postoji utičnica za punjenje baterije, (činč) koji je bio u jednom plastičnom delu tako da je na neki način (da ne idem sad mnogo u objašnjavanje) bio zaštićen od vlage.
Pošto sada te kutije više nema, treba mi neki konektor koji bi bio hidro otporan, znači kad se pere bajs, kad prodješ kroz baru, itd, da se ne može pokvasiti i napraviti kratak spoj.

Da li i gde ima neki mali konektor koji je u svojoj kutijici ili je na neki drugi način (možda gumenim čepom, poklopcem...) zaštičen od spoljnih uticaja.

Bio sam u Tehnotroniku i onoj drugoj radnji pored, ovde u Novom Sadu i, pogadjate, naravno da nemaju ništa što bi odgovaralo.

Inače struja iz punjača je maximalno 3A...

Neka ideja, savet...

Hvala unapred

Mirče

mirce

I još nešto, u piku, struja koju povuče elektro motor je 50A, konstantno može da troši 30A, da li su zlatni konektori od 5 mm dovoljni? Ostadoše mi takvi od elektro jedrilice...

THX

Mirče

misha

tibeteagle

Treba da se traže takvi konektore koji imaju kapu.
Ali možda i postojeći se može pokriti nekom gumenom kapom...  mmmm

danko

Mirče,

Najbolje ti je da pogledaš po nautičkim radnjama jer oni koriste baš takve konektore koji su zaštićeni od spoljnih uticaja... Sad da ti nešto navodim nema smisla jer ko zna šta oni imaju na lageru, zato je najbolje da odeš tamo i vidiš šta imaju na lageru, a što se tiče amperaže tu ne moraš da brineš svi su oni vrlo visoko rateovani.

Ti konektori su ovakvi recimo:

tataBulik

Zlatni konektori od 5mm (ili EC5mm ili HXT5mm...) su deklarisani do 120A konstantno, 4mm do 80A, 3,5 do 50A... tako, ne brigaj nego lemi!

Ukoliko ti se desi da se pregrije, tj. da vuče preko 120A, ti onda letiš dobrih 80km/h što je vrhunski!!!  (yay)

(pijemo)

mirce

HVALA...  ()-()

Saznao sam da su oznake IP 65 IP 66 PI 67 IP 68 za baš vodo nepropusne konektore, ali GDE TO IMA DA SE KUPI????

misha

Ja pisem al nema ko da cita.  (nene)

http://www.primotronic.co.rs/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=376

i zatim u pretrazi kucaj

Sealing cap,flex connectors

imas bas te IPxxxx