Main Menu

Da li je moguce?

Started by svrco, June 07, 2013, 05:49:50 PM

Previous topic - Next topic

svrco

Moram ovo podeliti javno sa svima, juce se naslo slobodnog vremena, dan je bio idealno suncan gotovo bez oblaka...
Spremim ja dve baterije i mog Cularisa i pravac livada, u medjuvremenu zove kolega koji je sklopio nedavno kupljeni Yak54 raspona 1000mm pa zove da ga testiramo...
Ja vec spremio Cularisa i resim da malo testiram telemtriju jer sam update-ovao novi softver...
Malo po malo nadje se Cularis na visini od 500 metara vec neugodan za oko, pitah kolegu koliko je visoko i kad mi rece kao da me nesto ponese dodam malo gasa i koncentrisem se na zvukove Graupnera koji me obavestava da se penjem...
U jednom momentu mi ta tackica na nebu pocinjee da se gubi i ponovo pojavljuje i ja dodjoh sebi i svatih da se gore nalazi preko 400e, uhvati me panika, tackica vec pocinje da bledi, pitam kolegu koliko je on kaze 689 metara!!!
Odmah pocinjem kovit preko jednog krila ali pomalo korigujem jer bi velika brzina slomila Cularisova krila, nakon par minuta borbe, postaje dobro vidljiv, ali se ja smirujem te kad sam prizemljio Cularisa...
Eto to je moj novi rekord u ovom hobiju, koliko je pouzdan ne znam ali znam da je bio pun adrenalina....

adam

moguce je , mi na takmicenju idemo skoro uvek do 400-500m a jedrilice su od 2m raspona, jedino nemoj se igrati jer ces ga izgubiti iz vida i onda je kraj price  ()-()

svrco

Bilo je blizu da ga izgubim, hteo sam 700 metara ali kad se pocela gubit nisam smeo cekati nego odmah dole...
Tesko da cu ikada vise pokusati to, bilo je jako neprijatno...
Hvala na informaciji ()-()

shelle

Malo ja kasnim ovde, ali ako mozes da kazes gde si to leteo?