Jbg izgleda da sam poplasio i ovo malo takmicara sto imamo...
Pored Gabora, koji je napredovao u letenju, moram da izdvojim i Atilu koji je sa hrabroscu leteo svoj model, po vetru koji je prejak za njega...nazalost znam da svi nemaju adekvatne modele za ovo takmicenje. Nisam ni ja imao adekvatan model 2010 i 2011, ustvari nemam ga ni danas... 2011 sam leteo sa Angel-om 50 protiv Extre od 2.6m i tezinom od 12kg... jbg vazno je izaci na crtu. To je Atila iskusio i siguran sam da je makar malo osetio nalet adrenalina i necega sto izaziva pozitivno u njemu.
Mile koji je takodje jako lepo leteo, nazalost bez treninga. Da je trenirao mogao je daleko bolje da prodje.
Bata me je iznenadio napretkom za razliku od prosle godine.
Radovan, nazalost ima prelagan model koji je takodje izgleda podesen za 3D, pa je u nekim kljucnim momentima vetar dosta uticao na njegov let.
Veljko, zbog obaveza i propratnih stvari (trazenja jedrilice) nije bio u elementu tako da je stigao da odleti samo jedan turnus, bez treninga takodje.
Ovo takmicenje je dobro iz vise razloga. Pored toga sto terate sebe kontrolisano i osmisljeno da letite, ujedno kada izadjete na crtu kontrolisete i naboj adrenalina u sebi, tremu i sl.
Ja cu probati da napravim novi topic sa nekom vrstom "skole" za Basic i Sportsman program za naredu godinu i tu cete moci sve da pitate sta god da vas zanima u vezi figura.
Nadam se da ce biti makar par zainteresovanih za ovu temu.
S druge strane zao mi je sto pored toliko dobrih pilota koji imaju modele se nisu pojavili na takmicenju, medju njima je Stefan Subin, Ivan Djeorgievski (ima Yak-a) Srđan Spasojević, Bane Zaklan, Bane Uzvar, Mladja itd.. ovo su samo par ljudi za koje znam da jako dobro vladaju avionom, a siguran sam da ih ima jos minimum toliko u celoj Srbiji. Za drugare koji su juznije od Beograda izgelda da ova tema ne zanima, pa otuda nema nikoga u ovoj prici, ili je nesto drugo u pitanju?
Za Suboticane znam da su jako dobri piloti i da su skoro svi u jedrilicarskoj prici i ostvaruju vrhunske rezultate na takmicenjima. Mozda bi oni mogli da podele sa nama nacin kako da radimo na unapredjenju akro letenja