Pa vec se suskalo na RC groupsu da ce da zabrane FPV letenje ako nemate i direktan vizuelni kontakt s letelicom, ne znam da li su doneli taj zakon, ocigledno nisu. Nije ovo jedini slucaj, nagledao sam se i na YT (nazalost ne mogu sad da nadjem) gomile primera da je multicopter udario u zgradu, negde u Engleskoj ja mislim. Posle toga se zapalio i pao medju prolaznike.
Sto se tice multikoptera, ja imam iskustva jedino sa malim v959 s kojim sam izleteo nekih 150-200 punih baterija, i iako znam da umem dobro da letim njime i da nije opasan sa svojom tezinom od 100g i kupolicom koja je kao mali padobran, nikad mi nije palo na pamet da letim tamo gde ima puno ljudi. Uvek ga dignem tek kad se dosta ljudi skloni, prodje, a prolaznici uglavnom stanu pa postavljaju pitanja, i ostatak njih jednostavno prodje ispod ili se sklonim u stranu s puta. Nije sto ja nisam siguran u sebe, jesam, vec drugi ne znaju sta moze da se desi, i zbog njih ne bi trebalo raditi takve stvari. Kada ste potpuno sigurni i znate sta radite, i znate kakvu elektroniku imate i da je sigurna, mozete raditi stvari kao Gizmo bez problema, cijem se radu divim.
Ovo je bas kao sto je neko poredio s kolima, ima ljudi koji ce raditi ono sto treba da se radi, a i drugih koji ce zloupotrebiti to.