Pozdrav Svima!
Duže vremena me nije bilo na forumu ali evo konačno se ponovo vraćam, naravno sa obrazom.
Prije par godina, kada sam počeo lagano da ulazim u cijelu priču oko multirotora (
http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,5591.0.html ) imao sam veliku želju a jako malo znanja...
to je naravno dovodilo do velikih gubitaka sto živaca što love...
Teško je bilo naći bilo šta od čega bi čovjek počeo...onda sam naravno počeo da izmišljam toplu vodu kako sam u konačnici završio na tome da sam maltene sve fazone naučio "hard way" čast mnogobrojnim izuzetcima koje sam pokupio ovdje na forumu. Iz tog se na kraju izrodio jedan lijep frame koji je ispitan sto se kaže "uz duž i poprijeko".
Pošto vidim da priča oko multirotora sve više i više uzima maha, i da sve više i više ljudi ulazi u tu priču želim da podjelim sve ovo što sam skupio u ovaj frame sa vama pa možda se nekom svidi a možda i nekog stimuliše da uđe u ovu priču.
Počet ću naravno sa fotografijama gotovog frame-a i naravno sa nacrtima za CNC kao i potrebnim materijalom..setup itd itd itd...
na frame naravno može da se napakuje sva oprema potrebna za FPV kao i gopro kamera, a što se kontrolera tiče svako sebi bira, ja sam se na kraju (nakon mnogo potrošenog novca) ipak vratio na stari KK kontroler i uživam sa njim.
Znači evo par slika.:
Evo file u corelu, dwg-u i dxf-u pripremljeni za CNC,
inače
materijal od kojeg treba da se radi jeste Gravoply i to onaj crno zlatni debljine 1.6mm..ima ih više u toj debljini ali se ovaj pokazao kao najbolji.