Main Menu

SU 31

Started by radisa.radic, February 27, 2014, 10:23:40 PM

Previous topic - Next topic

radisa.radic

Evo nakon godinu dana petljanja sa modelima od penastih materijala resih da se oprobam u izgradnji od balze ,rec je o modelu iz naslova a planove mi je poslao kolega Soprano .Inace plan potice ako se nevaram od Mirceta .Model je sklopljen za jedno 6 sati sve glavno polepljeno ,ostalo da se plankira krilo i jedna strana trupa, inace radicu dva modela istovremeno jedan ide kod kolege DEKIJA   .Postavicu i slike mada ima dosta o ovom modelu na forumu pa nije neka novina  pozzzzz....

sova

svaki novi model ne nova novina!!! svaki letac ga sklapa na svoj nacin i ima novo iskustvo a mi imamo uzivanje u gledanju kako to drugi rade!
ex pseudonijum: sova

firebird

Nije poenta obavestiti nas da si kupio novi model, vec je poenta predstaviti gradnju i sklapanje i dokumentovati to sa sto vise slika!

Na taj nacin pored uzivancije koju imas dok ga sklapas, uzivamo i mi ostali gledajuci kako napreduju radovi i prateci sve zgode i nezgode koje tom prolikom nastaju.

Kakav bi forum bio kad bi vecina postova zvucala ovako: "Danas sam kupio i sklopio novi model...taj i taj...sutra ga letim..cao..."

Postavljanje slika i tema, meni licno, mnogo pomaze da saznam o modelu i donesem odluku da li hocu i ja takav, kazem meni licno, ne znam za ostale...

Dakle druze, postavljaj slike i nemoj da se ustrucavas da pises o tome, puno uspeha u gradnji i srdacan pozdrav.   ()-()

radisa.radic

Ma slike cu postaviti obavezno pogresno ste me razumeli mislio sam da ne smaram sa istim modelom koji je vec toliko puta prikazan tokom gradnje pozzzzz...

radisa.radic

Evo dokle se stiglo od juce poslepodne nastavak tokom popodneva pozzzz...

grebic

Jel to gotovo 4e

Da si uzeo slobodan dan na poslu do sada bi ga poleteo  :_D

Svaka cast :)aplauz

Postade i ti modelar. Nema vise stiropora lol

radisa.radic

Posto je model veci deo zavrsen bolje da pitam nego da negde pogresim, sto se tice presvlacenja krila dali prvo da ih presvucem folijom, ili da ih ulepim u trup pa presvucem neznam kako se posle lepi dali se folija sklanja sa dela gde krilo ulazi u trup, i kojim lepkom posle to spojiti do sad sve je lepljeno super lepkom, i kako sve postaviti da bude ok posto sad kad krilo stavim u trup nije sto posto horizontalno u odnosu na trup mada je sve pasent bez nekog lufta u lezistu ....

tutko

:)aplauz :)aplauz :)aplauz

Decky

Sad uzmi slobodan dan za drugi kad ti već tako dobro ide
Svaka čast  (res)

soprano

Sve lepo presvuci folijom pa onda ces da zalepis...Na mestu gde treba da zalepis oljustices malo foliju i onda ulepis bez problema.Tako i vertikalac i horizontalac.
Ja neznam cemu ovo sluzi,a pritom i ne radi.....:)

radisa.radic

I evo komplet sve sklopljeno znaci dva dobra popodneva ili jedan dan posla e sad kako ce da leti videcemo pozzzzz.

Decky

Jel i drugi isti kao ovaj  :big smile

Decky

Gde je zapelo?
Poručena folija, spremaj ostalo!

radisa.radic

Evo nesto sporije ali ovo vreme dosadno pa se moglo ponesto odraditi braca blizanci zavrseni  http://www.zaslike.com/files/c0q9cxvowztexo2wa6vo.jpg   

Decky

Neznam šta uradi sa ona dva komada od izoflora!
Pošto je taj motor slab uzmi i moj pa stavi 2 motora :)aplauz
Pa će možda  (<--)  :sljus