RAZNO > PREDSTAVITE SEBE I VAŠ  HANGAR

miodrag Sehovic - Beograd

<< < (4/8) > >>

saxpg:
Vec si dobio dosta dobrih savjeta, pa da ja nesto posebno ne filozofiram.
Nadji na netu, neki dobar simulator i vjezbaj prije nego sto pokusas da
poletis sa svojim prvijencem (ha ha, zvuci kao rakija) koji god da to bude.
Nemoj da zalis pare za dobru stanicu i dobar punjac, ostalo se sve menja
i lomi a ovo dvoje mozes uvjek dobro da prodas.

Dobro dosao!

Yu-men:

Posle preturanja po Netu u vezi AXN Floater-Jeta.
Ipak ostajem pri tome da je EasyStar bolji izbor od AXN Floater-Jeta.

iz vise razloga

1.) nabavka delova (krila, trup itd.)
ES=da / AXN= ?

2.) kvalitet
ES= provereno / AXN= ?

3.) prostor za opremu i bateriju
ES=provereno staje sve plus bat. 3S 4000mAh /  AXN= deluje malo tesno ?

4.) Kako se ponasa na nebu (ali najverovatnije slicno ES-ru)
ES=odlicno /  AXN= ?

jedini plus je mozda cena od $67.79 (ako zivis u Hong-Kongu),
ali kad se uracuna Air Parcel (Serbia/Montenegro) 3000g - 3499g $44.06
ili cak EMS Express (Serbia/Montenegro) 3000g - 3999g $142.73
nije bas nesto ni povoljan  (nono)

5.) Multiplex je Multiplex  :mhm

MEPHISTO:

--- Quote from: n3mke on January 07, 2009, 02:11:14 PM ---Dobrodosao na forum.

...Sto se tice ovih malih, kao sto je Mephisto predlozio, to su cistokrvni indoor 3d modeli, i zahtevaju bar neko prethodno iskustvo. ...

--- End quote ---

Знам да се по дифолту почетницима саветују висококрилци са карактеристикама каве је Марко навео пар постова уназад, а не 3Д модели. То дефинитивно стоји. Ипак, мислим да је то пракса која је била потпуно оправдана, али у време када није било симулатора и јефтиних АРФ-ова од савремених материјала и са електропогоном.

Износим своје мишљење за које одмах могу да прихватим сваку критику и немам намеру да на било који начин опонирам искуснијим моделарима.

Разлози за предлог који сам дао, да почетнички модел буде један 3Д ЕПП модел су следећи:

-лако доступна могућност увежбавања на симулатору пре полетања

-јефтина и лака градња

-подноси падове и лоша слетања јер се тешко оштећује

-зима је, ипак овакав модел може да се лети у било ком балону за фудбал или фискултурној сали

-ако није зима може да се лети и у парку или на било каквој пољани, писта или нешто налик на њу није потребна

-и најважније, а што се наслања на моју уводну тезу: 10 мин. лета 3Д модела развија рефлексе и шему покрета, дакле способност управљања моделом као, рецимо сат времена лаганог лета неког висококрилца.

Дакле, ако може да се лети 3Д за мале паре и без нарочитог ризика - зашто да не!? Зашто то онда не би био добар избор за почетника?!

И још једном ћу поновити, ово је мој начин размишљања и не могу га поткрепити нечим конкретним (велико искуство, знање итд...). Молио бих искусне моделаре да ово схвате на конструктиван начин и да дају своја мишљења, искуства и објашњења за и против оваквих мојих опсервација.

leonardofibonacci:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7372&Product_Name=Extra-300S__EPP_3D_Air_Plane_Model_(Unbreakable)

Slazem se sa Mephistom. Ako je model nelomljiv, kako tvrde, kontrole se mogu podesiti da budu malo suptilnije, pa se s njim moze uciti i, kasnije, leteti 3D. Ja sam ovu cessnu u g4.5, besomucno pokusavao da razbijem i nisam uspeo, ako je tako i u stvarnosti . . .

https://shop.textalk.se/se/article.php?id=8130&art=1331304

Bilo ih je, do skoro, i u UH, ali sada nema, ne znam zasto.

shelle:
pa da... u sustini je definitivno najbolje krenuti sa nekim najprostijim modelima - zbog, kako rece covek, razvijanja refleksa. Medjutim iznenadjen sam jednom drugom cinjenicom: nisam imao pojma da RC SIMULATORI imaju veom vaznu ulogu pre zapustanja pravog modela negde napolju. U nocnim smenama gledajuci da ispunim vreme, downloadovao sam neke rc simulacije sa neta i malo se zabavljao. Ali ovde sam saznao i za to da neke bolje komande mogu da se prikace na PC i da se vezba. To je strava, s obzirom da su simulacije veoma verodostojne (mada sam ja sa upravljao preko tastature - sto pretpostavljam nije isto kao i sa komandom - logicno. Mozda treba ipak krenuti tako sto ces kupiti neku dobru komandu (sa simulacijom)
??

Pozdrav

Shelle

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version