Veze izmedju elektricnih komponenti se obicno ostvaruju provodnicima i ne znam sta je tu cudno ako su i kod ovog servoa veze izmedju elektricnih komponenti odradjene isto tako.
Pravi core-less digitalni servo sve vreme cici i zuji, ali ne zato sto trazi neutral ili nesto ne radi kako treba, nego zato sto je core-less i digitalni je.
Ja jos jednom apelujem da se koriste pravi termini i proverene tvrdnje, posto je ovoj forum ipak javna stvra, dostupna svima.
M.
U pravu si za mehanicki deo, stoji da je pametno da jedan zupcanik bude plastican, i da bude zupcanik, i to je extra.
Veze izmedju elektricnih komponenti je najbolje ostvariti stampanom plocom, to nisam ja izmislio vec napisao bas zato sto sam procitao na netu o manama.
A ovo za coreles ti je bas promasaj kritika, jer servo motori rade na nekoliko nacina i tipova struje koji se koriste za pokretanje motora, to sto cici i zuji je jer je struja kojom se motor okrece modulisan PWM strujom, a sto se ponekad smiri je sto ima velikih zazora izmedju zupcanika, i zvuk koji proizvodi motor dok zuji je frekvenca struje koja se dobija kad pwm kontrolisan motor ide napred ili nazad, a cuje se jace u odnosu na druge jer su mu namotaji u vazduhu i prave veci zvucni efekat, nisu zamotani izmedju limova, to su dosta visoke frekvence koje cak i smetaju mnogima, a ako nije tako zasto se posle izvesnog vremena i pomeranja rucno taj isti motor utisa i prestane ?
A sto se tice tvog apela za korsicenje proverenih tvrdnji, tu nisi u pravu isto, ako je forum javna stvar i ovo je odeljak za pisanje o servoima, ja sam mogao da te iste servoe ubacim u model i da ih nikad i ne pomenem, ali eto cisto sam otvorio da napravim koju fotografiju i konstataciju, i da priblizim kolegama sa foruma, mozda bi neko i kupio ali nije siguran dok ne vidi sta kupuje, a to danas nista novo.
To je moje licno misljenje i imam pravo na njega, a iskustva drugih su tu da svedoce.
Ako sam i pogresio sto sam otvorio temu, evo neka je zatvore, mada ne vidim sto bi otvarali sekciju uopste.