RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Mini Quad 250 FPV
Asterix:
To se desava ubrzavanje motora ako das mali gas samo ako nemas propelere na njima. Ne znam da li ti je ukljucena opcija oneshot 125. Probaj sa njom. I kada kalibrises esc kada ubacujes novi firmware, pa prvi put ukljucis napajanje nemoj posle opet da kalibrises motore preko cleanflight-a.
lazar89nis:
cek ja sam kalibrisanje radio samo preko cleanflight-a. jel trebam i nekako preko onog blheli utiliti-a?
ovo za motore sto se ubrzava sam bas malopre cuo u nekom youtube klipu. thx za info to znaci da mi nije problem. samo ovo sto trokiraju kad nemam gas
Asterix:
Posle ubacivanja firmware-a za ESC uradis sledece, 100% Throttle, znaci ukljucis stanicu prvo stavis 100% THR i onda ukljucis napajanje tj bateriju i cuces one zvuke iz esc-a, posle THR vratis na 0 i opet cujes zvuke ESC-a. Naravno sve to radis bez propelera i kada povezes esc sa napajanjem i motorima.
U cleanflight-u proveris samo minimum throttle gde motori pocinju da se okrecu konstantno, trebalo bi da bude sve cetri motora tu negde u rangu +-5
A za oneshot 125 kada ukljucis stavi looptime 1000
lazar89nis:
sad cu odmah da probam to da uradim ()-()
lazar89nis:
upaljen mi je oneshot i podesen looptime 1000. nikako nece da mi udje u kalibraciju preko transmitera :(
EDIT: smanji sam minimum command sa 1000 na 970 i sad mi deluje da je ok
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version