Kada već praviš ruke sam obrati pažnju da ne budu kao one koje ima ZMR 250. Ok je praviti ujedno i zaštitu za motor ali obrati pažnju na konstrukciju i raspodelu napona. Odnosno gledaj da ne završavaš taj deo kod motora kako su oni uradili naglo nego da ti taj deo bude sa blagim prelazom do kraja ruke. Ili ga stavi da bude još bolje ista širina ruke kao i prečnik zaobljenja tamo gore celom dužinom ruke. (kao što su ruke od lumenier QAV 250)
Negde sam vieo da ljudi prave i prodaju takve ruke za ZMR 250 dal neki englezi ili ko već ali sam izgubio link.
Ako neko ima bilo bi lepo da postavi. REcimo ZMR 250 varijanta V2 je rađena od 4mm karbona ruke i 2mm ploče što mislim da je veliki upgrade ali su mu ruke opet pravili pogrešno. Mislim kada bi se uzeo taj frejm i napravile ruke od 4mm dobrog karbona da budu kako sam gore napisao da bi to bila skoro neuništiva igračka. Naravno ništa nije neuništivo ali bi sigurno bio u najmanju ruku 5 puta jači. Ušteda na materijalu je u onoj lošijoj varijanti minimalna u odnosu na čvrstinu. Malo je ružnjikavije ali radi posao. Ali kome bi oni posle prodavali delove?
DIATONE služi kao razvodna ploča sa dva regulatora napona jedan 7805 i jedan 7812 tj jedan daje 5v umesto BEC-a a jedan 12 stim što taj ne daje 12 u koliko napon baterije pada ispod 12V odnosno predviđen je da da napajanje od 4s baterije za napajanje kamere. Međutim opet da bi bio sigurniji i on i ovaj od 7805 poželjno im je postaviti po jedan kondenzator paralelno od bar 200 mikro F na 25v i na ulazni napon i na izlazni da bi se dobilo čistije napajanje za svaki slučaj, a na onaj od 12V još na plus izlaza redno jedna zavojnica od 100 mH i eto ti LC filtera.
OVERCRCRAFT je već priča za sebe.
Što se tiče korišćenja plastičnih odstojnika za gornju ploču to što ste pomenuli da se napravi slaba tačka kako bi se zaštitio frejm je OK, ali onda vrlo lako može da strada unutrašnji deo frejma (flight controler, OSD, predajnik, kamera... u zavisno ko šta ima u njemu) Što opet mislim da je veći i skuplji rizik od rizika čuvanja samog frejma. Ja sam ipak za čvršću varijantu pa maakr imao i dva frejma kao rezervne delove pride.