Author Topic: Novi Sad, modelarska sezona 2015.  (Read 71846 times)

Offline Gabor

• Hero Member
  • RC Bandit
    • Exclusive
Re: Novi Sad, modelarska sezona 2015.
« Reply #90 on: September 01, 2015, 01:42:52 PM »
 (res) aha, avion jeste takav, samo se ne vidi registarski broj, na trupu.

Kažem pilotu da ću snimiti kako poleće... Kaže on meni, da se onda slobodno približim malo pisti... A ono, kad je krenuo na mene... Tačno je znao gde će proći , a meni je ostao da imam poverenja u njega i u avion  :big smile

Offline Gabor

• Hero Member
  • RC Bandit
    • Exclusive
« Reply #91 on: September 06, 2015, 11:13:47 PM »
06.09.2015.

Kako se polako približava kraj letne sezone, nas je sve više i više na Čeneju

Julije, Bata, čika Dule, Golub, Dejan, novajlija Stefan, Nebojša, Tamaš i ja...

Iako je duvao dosta jak vetar, već oko 14.30h smo bili na aerodromu, a letelo se do 19h  :big smile

Julije je imao uspešan "maiden flight" sa sveže sastavljenom modelom E-flite Advance 25e  ()-()

Offline Asterix

• Pocetnik
  • *
« Reply #92 on: September 06, 2015, 11:58:29 PM »
Lepe razglednice  (res)

Offline marko.jovanovic

• Hero Member
« Reply #93 on: September 07, 2015, 08:08:58 AM »
ŽUTO CRNI JAK da li je to ona varijanta sa HK-a?
The ground is the limit (or a water)

Offline Gabor

• Hero Member
  • RC Bandit
    • Exclusive
« Reply #94 on: September 07, 2015, 12:17:48 PM »
ŽUTO CRNI JAK da li je to ona varijanta sa HK-a?

Zavisi na koji misliš sa HK...

Offline marko.jovanovic

• Hero Member

Offline magic

• Hero Member
« Reply #96 on: September 07, 2015, 05:35:55 PM »
Veljko

Offline marko.jovanovic

• Hero Member
« Reply #97 on: September 07, 2015, 06:06:57 PM »
Onda je to stariji brat ovoga koji sam ja nameračio da uzmem.
Svejedno koliko vidim dosta je izdržljiv na udarce koliko sam uspeo da shvatim iz videa koje su ljudi postavljali na netu. ()-()
 A i meni odgovara jer setup se bazira na 3s baterijama 2200 mah što mi je cilj kako bi unificirao flotu (mislim na onaj manji model za koji sam postavio link).
Iako mi je životna želja da se nabavi edge 540 red bull varijanta taj avion mi je prelep. A verovatno će preko zime krenuti izgradnja i njega i utve 75 ako nađem prave planove.
« Last Edit: September 07, 2015, 06:08:37 PM by marko.jovanovic »

Offline mirce

• Hero Member
« Reply #98 on: September 10, 2015, 10:23:41 AM »
Juče smo se podsetili dobrih starih vremena.

Pošto je skup bio totalno ne planiran, Čika Dule i ja smo se "ogrebali" za koji krug na Gošinom Easy Glider-u...

Što bi rekli ovi sa zapada: "There is still fire in the old man"

Vreme je bilo extra, na aerodromu nigde nikog, mir, tišina... Baš smo uživali...

(pijemo)

Offline fenix

• Hero Member
  • JUST FLY
    • www.rc-helivideo.com
« Reply #99 on: September 10, 2015, 11:27:20 AM »

Uzivancija...pravi relax.Svi se potajno nadaju da che Mirche opet pokrenuti neku akciju pa da pista sine  ;namig ..tako je to kad u mashineriji hvali zamajac...ta pokretacka energija...Dok je bio mirche u NS nagedali smo se lijepi modela ,fotografija,videa,nacitali prica...E kad je Mirchetu domirisalo jer ne moze sve sam usmjerio je svoju energiju na pravo mjeto i svi znamo rezultate.Sad kad su stvari legle na svoje mjesto sa te strane,nadamo se da  je ovo ponovno ispipavnanje pulsa...Ko zna...(res)
The sky is the limit.

www.rc-helivideo.com

Offline mirce

• Hero Member
« Reply #100 on: September 10, 2015, 01:40:28 PM »
Hvala Fenix na lepim rečima...

U pravu si, zamajac se malo "smorio", a ovo juče je stvarno ispalo spontano.
Bio sam u NS da pokupim neke delove za G2 i kao i obično, jedna od "stanica" bio je Goša.
Ja na kapiju, a on pakuje modele, kreće na Čenej. Onda smo iz popodnevnog sna "trgnuli" čika Duleta i eto...

Inače, ja na Čeneju nemam šta da opipavam puls, bez obzira na Sentu, to je i dalje moj aerodrom.
I mi smo juče spominjali kakvi su tamo modeli leteli i kako je tutnjala turbina.

Žao mi je što ovde u Senti nemam salaš, ali u pravom smislu te reči, pa da pored kuće napravim i održavam modelarsku pistu.
No, polako, ko zna, možda ovde nešto i napravimo...
Čenej je daleko, Bikovo je duplo bliže, ali skoro 50km, sve je to komplikovano i skupo za svakodnevno letenje.

Livada pored Sente ima k'o u priči, videćemo...
Još ako nadjemo neku na onu stranu prema Bečeju, pa se i Gabor uključi, pogodite šta će onda biti... ;namig

I na kraju, jes' nam bilo lepo juče. Drago mi je da sam sa svojim prijateljima proveo lepe trenutke i podsetio se starih dobrih vremena...

(pijemo)

Offline promat

• Pocetnik
  • *
« Reply #101 on: September 12, 2015, 11:15:42 PM »

Zahvaljujuci drugu Branku i Drugu Caru,imao sam priliku da nakon vise od jedne godine u povoljnom ambijentu Cenejskog aerodroma upravljam jednom motorizovanom jedrilicom.Zaista se radujem poseti ovom mestu i u drustvu svih modelara koji posecuju Cenej.Radim na pripremi mog modela SU-31 za start u narednom periodu.Svakako nebi to bilo moguce da moj prijatelj i vrsni modelar drug Sava Uzvar nije popravio prikljucak za stajni trap na Su-32/1.Ja sam drugu Savi Uzvaru iskreno zahvalan na toj usluzi i to izrazavam ovom prilikom.

Pozdrav svim modelarima od

Dusana Papica

Offline Gabor

• Hero Member
  • RC Bandit
    • Exclusive
« Reply #102 on: September 13, 2015, 11:32:20 PM »
13.09.2015.

Danas je bio predivan septembarski dan, što smo naravno i iskoristili letenjem, druženjem.

Okupili smo se u malo većem broju  :mhm kolege iz Bačke Palanke, Odžaka, Sremske Mitrovice, Veternika, Novog Sada, i mi, Banditi iz Bečeja

Već davno viđena slika, neko je uvek leteo svog modela, a bilo je momenata da je bilo više modela u vazduhu

Offline batans

• Full Member
« Reply #103 on: September 14, 2015, 09:50:08 AM »
                   Pre svega veliko hvala Gaboru koji neumorno belezi ali i organizuje ova divna druzenja na novosadskom Ceneju. Jucerasnji 13-ti septembar je bio praznik modelarskog druzenja i letenja. Mnogo vise slika bi trebalo da se prenese atmosfera i sve sta se dogadjalo. Bilo je tu modelara sa svom svojom porodicom, u isto vreme su intenzivno leteli paraglajderisti, po dva-tri modela u vazduhu. Modeli, od malih stiroporskih slobodno letecih, manjih elektro i glow, helikoptera do strasnog Milosevog 3D. Modelari, od malih Bogdanovih unuka do g-din Duleta Papica. Dan za pamcenje.

Offline presko

• Hero Member
« Reply #104 on: September 14, 2015, 10:02:43 AM »

Поздрав друштву са Ченеја. Видим да је Милошев EDGE овог пута летео. Ништа без Деда Саве.