Main Menu

ebay

Started by Dr_Beat, December 26, 2010, 07:35:20 PM

Previous topic - Next topic

Dr_Beat

Forumasi jedno pitanje ? Da li neko kupuje sa Nemackog ebaya i donosi ili kako vec to ide ?

Hi ya stinky ! Long time no smell ! :)

matic

Moze neko da mi pomogne narucio sam sa ebay-a neke delove i poslati su 3.3.2015. Delove sam narucio od vise prodavaca svi delovi su mi stigli osim 1 dela, nema tracking br.
Prodavac mi nudi da posalje ponovo ili da mi refundira, sta bi trebalo da uradim da uzmem nazad pare ili da mi posalje ponovo deo?

Romeo

Pa to sad sve zavisi od tebe. Ako nije uspelo prvi put, ima sansi da nece i ovaj (nije bitno iz kojih razloga, al je logicno).
Ako imas drugo mesto gde bi mogao poruciti, ja bih verovatno uzeo povrat i narucio sa druge strane.

tibeteagle

QuoteMoze neko da mi pomogne narucio sam sa ebay-a neke delove i poslati su 3.3.2015.
To je tek 10 dana. Ponekad toliko stoji samo u pošti pošiljaoca. Treba da ima track broj. Probaj da potražiš negde oko računa robe koji stoji na ebay-u.  mmmm

coka

Mozda sam malo zardjao u matematici, ali nekada sam bio dobar.
Koliko mogu da sracunam od 3.3. do danas, ne moze biti 10 dana nikako.
Mesec i 10 dana, vec bi moglo....
To je bas dosta. Stizale su mi stvari i za duze vreme, ali mahom iz Nemacke putuje 10-20 dana.
Savet, koristi paypal i imas 30 dana fore da prijavis bilo kakvu nepravilnost.
Pare u tom slucaju sigurno dobijas nazad.
Insistiraj na tracking broju, medjutim male posiljke ga obicno nemaju.
Sve je to kada saberes, ipak jedna kocka.
Obicno se isplati, ali nekada se i izjalovi sve.
Srecno, nadam se da ce ti posiljka stici

lazar89nis

meni se desavalo da izaberem da ponovo posalju i nikad da ne stigne ni taj drugi :( ja sam bar dobijao samo rec da su ponovo poslali. moja preporuka uzmi pare nazad i opet poruci

tibeteagle

Poardon, graška. Vreme baš leti.   ??? Htedoh čoveka na brzinu da utešim.  :)
Samo da se vidi kako se graške priznaju bez problema i ne treba praviti velike krugove tam tam plesa,  kada i ja ukažem drugima na isto, istina na mnogo veće.
;namig

matic

Paket je 15 dollara. Pokrenuo sam povracaj para pa cemo videti sta ce biti.
A sta se desi ako paket stigne za nesko vreme sta onda raditi? a pare povukao

lazar89nis

meni se to dva puta desilo i samo sam kontaktirao prodavca i uplatio mu novac :) to je tvoja dobra volja sta ces da uradis u toj situaciji

marko.jovanovic

Ja sam kupovao preko ebay-a mahom iz kine doduše male pakete i male vrednosti. Samo mi se jednom desilo da je paket stigao nepotpun ali posle slikanja i primedbe prodavcu on mi je poslo ostatak. Sve što je od Kneza ja sam uredno dobijao i koji god da je problem bio ljudi su stvarno korektni čak nekada i više nego korektni. E-bay je dobar za kupovinu jer prodavci neće sebi da nabijaju negativne poene posebno za male novce... A i postoji lak povraćaj novca. Jedino što mi se ne sviđa što se naša zemlja još uvek tretira kao da je na MARSU kada je u pitanju USA, AUSTRLIJA, EU.... Kod većine piše may not ship to Serbia. Ospice dobijem kada to vidim. Italijanu je problem da pošalje ma kolika poštarina bila a Kinezu nije grrrrrr. Paketi koji su male vrednosti i koji su malih gabarita i stižu u takoreći kovertima stižu ekspresno brzo. A sve što je u vidu paketa, kutije kada dođe o naše carine m akoliko vredelo tu onda stoji dok se neko tamo ne smiluje da ga otvori i lupi ti troškove makar otvaranja pošiljke.
Aliexpress je isto tako dobra solucija samo me nervira što nema pay pal nego moraš kreditnom da plaćaš.
The ground is the limit (or a water)

gizmo

U poslednje vreme se sve cesce desava da paketi sa Ebay ne stignu ili uzasno kasne.
Poslednji primer su 2kom rezervnih baterija za Gopro. Porucio od jednog prodavca, cekao vise od mesec dana i ne stizu. Pisao im i kao poslali ponovo. Proslo jos mesec dana i opet nista.
Trazio da mi vrate pare i porucim od drugog prodavca od koga sam isto posle vise od mesec dana cekanja trazio da vrati pare.
Na kraju porucim od nekog prodavca iz Italije i te su konacno stigle.

marko.jovanovic

A koliko se u proseku čeka roba sa HK-a?
Ja sam naručivo neke sitnice i slali su mi običnom poštom jer je paket manje od 100g
Naručivao sam sa global wherehouse a i sa EU.
Ima li neko takva iskustva?

Romeo

Sa globala mi je pre nedelju dana stigao jedan paket koji je porucen 25 dana pre dana dospeća pošiljke.
Inače sa EU mi je stizalo u proseku za 6 dana do Beograda i onda zavisi koliko se zadrži na carini

marko.jovanovic

Hvala na informacijama