Pomoc - Punjenje baterije preko balansera

Started by Milosh, January 04, 2015, 01:23:45 AM

Previous topic - Next topic

Milosh

Pozdrav svima,
pre par dana resio sam da se poigram i aktiviram jedan laptop na kojem baterija nikako nije htela da se puni preko njegovog punjaca, mada godinama stoji prazna.
Probao sam sa beeper-om da vidim da li ima bar ista struje u njoj ali jednostavno ne reaguje. Izgleda da je totalno prazna.

A u pitanju je sledeca baterija:
BNB-1001
Li-Polymer Battery pack
7.4V 5000 mAh

Interesuje me da li je moguce pokrenuti punjenje ove baterije sa Accucell 6 punjacem i da li je moguce puniti samo preko balansera posto naponski kabal nema ?
Hvala

Letac

Ako je lipo celija (baterija) ispraznjena do kraja i jos tako stajala duze vrijeme.. sigurno joj nema spasa.
Probaj sa novim celijama, ali prije toga moras sigurno resetovati tajmer na elektronici baterije, sto nije tema ovog foruma.
Pozz i sretno!

igorpl

Kao što je rekao kolega svaka baterija za laptop posebno ove novije u sebi imaju čip sa tajmerom i ko zna čim još koji posle svake zamene novih ćelija baterije morate resetovati jer će iako pune on kontati da su prazne...
Velika je to zezancija. Imaš u Nišu momke koji se bave tim stvarima i duplo jeftinije te izađe reparacija nego da kupiš novu bateriju.
Firmu ne bih da reklamiram naćićeš je lako na netu samo kucaj reparacija baterija z alptop Niš.
Ja sam jednom probao da otvorim bateriju pa sam popizdeo i bacio je.
Oni to sve rade profi i jako dobro.
Bolje da se obratiš njima.
Joj što volem što sam PRIMITIVAN

mad_mangod

Quote from: igorpl on January 04, 2015, 09:01:21 AM
Kao što je rekao kolega svaka baterija za laptop posebno ove novije u sebi imaju čip sa tajmerom i ko zna čim još koji posle svake zamene novih ćelija baterije morate resetovati jer će iako pune on kontati da su prazne...
Velika je to zezancija. Imaš u Nišu momke koji se bave tim stvarima i duplo jeftinije te izađe reparacija nego da kupiš novu bateriju.
Firmu ne bih da reklamiram naćićeš je lako na netu samo kucaj reparacija baterija z alptop Niš.
Ja sam jednom probao da otvorim bateriju pa sam popizdeo i bacio je.
Oni to sve rade profi i jako dobro.
Bolje da se obratiš njima.

100% je upravu isto sam pokusao ali bezuspesno. Odneo sam im bateriju I slagacu te ali mislim da me je kostalo duplo jeftinije . Poslao sam ti PM kako se zove ta firma.
Biti ili (ne)biti,
pitanje je koga.

Goran
YU1SIS
Niš

sasa

BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

Milosh

Hvala kolege na savetima i  tebi @mad_mangod na poruci ;-)  2eaa

Evo postavicu sliku baterije za svaki slucaj, posto ne lici na one standardne laptop baterije vec vise
na ove koje koristimo u modelarstvu.

Iskreno, iz radoznalosti najvise :-D, me interesuje da li moze da dodje do nepozeljnih rekcija ako bih je prikljucio da punim samo
preko balansera? Imam i Accucell 6 a i punjac koji sam dobio uz model sto puni samo preko balansera.
Znate kako je, sindrom deteta ne popusta  :big smile

U svakom slucaju obraticu se ovoj firmi...

igorpl

Napunićeš ti ćeije tu nema problema ako sakarabudžiš kablove kako treba i spojiš na blanser.....
Ali laptop će ti videti bateriju koja je ili prazna ili će se prazniti isto kao i do sada.
Znači bez resetovanja čipa i nema tu mnogo pomoći.
Joj što volem što sam PRIMITIVAN

mad_mangod

@Milosh

Da li si probao neku drugu bateriju is to 2s da prikljucis?
Biti ili (ne)biti,
pitanje je koga.

Goran
YU1SIS
Niš

Milosh

E nisam probao to, ne znam koja jacina baterije bi bila dovoljna da pokrene ovo cudo?

Inace ja sam permutovao, ove 3 zice sa baterije su ustvari naponske a ne za balanser, zar ne?  mmmm

Mozda su nekima ova pitanja smesna, ali bolje da pitam nego da zeznem nesto  ;namig

mad_mangod

Izmeri napone izmedju njih pa ces videti.
Pa mislim da bi baterija od 2000mA bila dovoljna da pokrene ovo.
Biti ili (ne)biti,
pitanje je koga.

Goran
YU1SIS
Niš