Main Menu

moto gp

Started by mirce, April 20, 2015, 02:47:43 PM

Previous topic - Next topic

dusan.milenkovic

Jbg... Ja pricam o vozacima.... O ljudima koji su kontrolisali brutalne masine bez ikakve pomoci. Danasnja tehnologija je sve te vozace svela na operatore....
Postizu vece prosecne brzine, ali manje maximalne.... Vozaci ne moraju da se bore toliko sa masinom.... A sa tadasnjjom tehnologijom su izvlacili vise nego ovi sada....

Poslednji od velikih vozaca koji je imao prilike da vozi te brutalne masine je Rosi. Jedini koji je ostao od onih koji su znali kako da ukrote (i prezive) te zveri. Izjaviti da je neko u to vreme bio brz samo zato sto je lud je u najmanju ruku nepostovanje.... Kao da kazes da je pilot nadzvucnog lovca pilot samo zato sto je lud..... Pogotovo kada pomenes nekog koga apsolutno SVI smatraju za najveceg vozaca svih vremena....

.....elementarno neznanje....

dusan.milenkovic

No da se vratimo na temu...

Prva rosijeva pobeda u kraljevskoj klasi, 500ccm cvajtara... Vec tada pokazao ko ce da bude najveci na 2 tocka...

http://www.youtube.com/watch?v=IWiM2EAux0o

ak

Quote from: dusan.milenkovic on April 23, 2015, 08:47:31 PM
Jbg... Ja pricam o vozacima.... O ljudima koji su kontrolisali brutalne masine bez ikakve pomoci. Danasnja tehnologija je sve te vozace svela na operatore....
Postizu vece prosecne brzine, ali manje maximalne.... Vozaci ne moraju da se bore toliko sa masinom.... A sa tadasnjjom tehnologijom su izvlacili vise nego ovi sada....

Poslednji od velikih vozaca koji je imao prilike da vozi te brutalne masine je Rosi. Jedini koji je ostao od onih koji su znali kako da ukrote (i prezive) te zveri. Izjaviti da je neko u to vreme bio brz samo zato sto je lud je u najmanju ruku nepostovanje.... Kao da kazes da je pilot nadzvucnog lovca pilot samo zato sto je lud..... Pogotovo kada pomenes nekog koga apsolutno SVI smatraju za najveceg vozaca svih vremena....

.....elementarno neznanje....

Alan Prost je bio fenomalan vozac, ali je manje rizikovao od Sene, bio manje lud. I zato je Sena veca legenda. Ne slazem se sa tim da biti dobar vozac znaci voziti najjaci automobil i biti na granici pogibije. E sad to sto se vecina ljudi pali na to, to je druga prica.
I taj isti reli grupa B koju svi toliko spominju ne znaci da su vozaci bili najbolji u kontroli masine, postizanju vremena, sta god uzmes kao merilo dobrog vozaca. Loeb je primer. Sumaher je primer.

Neznanje je kad ti argument u kulturnoj raspravi bude vredjanje sagovornika.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

Daki

Kada vec poredite vozace iz perioda kada se vozilo apsolutno bez elektronike i danasnjih dana kada bolidi imaju toliko el. sistema da se vise ne zna ko vozi, probajte da priblizite sebi tematiku. Npr. uzmite savremeni 3D model i probajte ga sa savremenim digitalnim servoima, expo, dual-rate, eleron-ruder i ostalim miksevima (neki cak imaju i gyro stabilizaciju). Posle toga uzmite oldschool 3D model sa glow motorom i bez mikseva i probajte da odradite iste akrobacije ( istina programi koji se lete su se promenili ali osnovne akrobacije su i dalje iste). Posle toga napisete ovde za koji model treba mnogo vise osecaja, znanja i vezbe.
Sena svakako nije bio lud, vec je imao vise osecaja za voznju od Prosta. Ja malo ovde pisem of topic jer i nisam bio neki fan GP-a, sa druge strane obozavao sam Formulu 1 ali su je definitivno ubili sa ogranicenjema, prestao sam da pratim trke kada su uvedeni sestocilindricni motori... Zlatno doba trka se zavrsilo 2003. kada su se vozili najjaci bolidi...
Life is easy eat,sleep, fly!

sasa

Mozda sam ja bolid ili neko ... sta ja znam,ali  ovo je forum rc modelarstva,tako da nije lepo sto nas davite ovim,  (kush) a ako bas hocete,evo vam ga

http://motogpforum.com
BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

ak

Quote from: Daki on April 24, 2015, 02:58:48 PM
Kada vec poredite vozace iz perioda kada se vozilo apsolutno bez elektronike i danasnjih dana kada bolidi imaju toliko el. sistema da se vise ne zna ko vozi, probajte da priblizite sebi tematiku. Npr. uzmite savremeni 3D model i probajte ga sa savremenim digitalnim servoima, expo, dual-rate, eleron-ruder i ostalim miksevima (neki cak imaju i gyro stabilizaciju). Posle toga uzmite oldschool 3D model sa glow motorom i bez mikseva i probajte da odradite iste akrobacije ( istina programi koji se lete su se promenili ali osnovne akrobacije su i dalje iste). Posle toga napisete ovde za koji model treba mnogo vise osecaja, znanja i vezbe.
Sena svakako nije bio lud, vec je imao vise osecaja za voznju od Prosta. Ja malo ovde pisem of topic jer i nisam bio neki fan GP-a, sa druge strane obozavao sam Formulu 1 ali su je definitivno ubili sa ogranicenjema, prestao sam da pratim trke kada su uvedeni sestocilindricni motori... Zlatno doba trka se zavrsilo 2003. kada su se vozili najjaci bolidi...
http://www.youtube.com/watch?v=pdCWDSpwv9U

Ima deo intervjua gde kaze da je isao na to da ce drugi vozac da odustane ili ce da se skrse, a krsenje tada je bilo neizvesno. U tom momentu je pravio daleko vise sudara, sto spominje i Jackie, od drugi vozaca najvise zato sto je bio malo nepromisljen, malo preagresivan. Ako se to kvalifikuje kao umece u voznji pre nego cisto rizikovanje onda je najbolji. Uostalom, Prost je imao vise pobeda. Ne vidim problem sa sestocilindricnim motorima osim sto se ne dernjaju zbog turbine kao prethodni atmosferci.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

dusan.milenkovic

Quote from: sasa on April 24, 2015, 03:19:57 PM
Mozda sam ja bolid ili neko ... sta ja znam,ali  ovo je forum rc modelarstva,tako da nije lepo sto nas davite ovim,  (kush) a ako bas hocete,evo vam ga

http://motogpforum.com

Eo onda ovako ;)

http://www.youtube.com/watch?v=ZpqTxE9wlyk

tihi