Main Menu

PREDLOG MODERATORIMA

Started by drjack, April 24, 2015, 09:56:29 PM

Previous topic - Next topic

drjack

Obzirom da smo zadnjih dva meseca svedoci svakodnevnog bombardovanja  postovima jednog od clanova foruma,  predlazem moderatorima malo ostrije sledece mere:

Svim novo registovanim clanovima omoguciti samo da citaju sve postove bez mogucnosti ucesca u diskusijama prva 2-3  meseca. Nakon toga ih ograniciti na br. postova koji bi se vremenom povecavao po nekom kljucu.

Da ne bi, ovim merama,  ni krivi ni duzni, stradali pravi novi clanovi, i izgubili interesovanje za forumom,  ostaviti otvorenu temu  "PREDSTAVITE SEBE I VAS HANGAR"  ali samo jednim postom u ta prva tri meseca, plus jos   jednu temu namenjenu novim clanovima. U toj temi bi mogli da postavljaju pitanja  ali opet sa  ogranicenim br. postova recimo 1 nedeljno. dok im ne istekne ta 2 ili 3 meseca cekanja. Ako imaju pod pitanja za clana foruma koji im je odgovorio na pitanje mogu ga kontaktirati direktno putem poruke.

Ovo su moja razmisljanja   a ako neko ima jos neku  ideju neka je napise.
(<--)

pnedic

Pa da li ce to spreciti nekoga ko ne moze da se obuzda u postovanju svega sto mu padne na pamet ? Sacekace uredno ta 2-3 meseca i onda istresti sve ono sto je sakupljao do tada. Ima ovde i "starih" clanova kojima bi trebalo skrerisanje nuti paznju na "recnik" i ponasanje na forumu.
Ja licno izbegavam komentarisnje i odgovaranje na postove koje smatram "postom samo da bi se nesto reklo".

Mozda neki drugi nacin treba smisliti za problem koji si naveo. Ja nemam predlog - izvinjavam se. Eto sad sam i ja natrabunjao nesto nekonstruktivno.

marko.jovanovic

Očigledno je ovo nešto na moj račun pošto me je u prethodnoj temi kreator ove teme dobro napao.
Bela zastavica za neupućene znači PREDAJEM SE....
A pre njega sam dobio sočan kompiliment od jednog starijeg gospodina kome to ne stoji baš spram godina.
Ali dobro....
I još jednom vas MOLIM da me ne positovećujete sa nekim tamo Igorom jer ja nisam taj.
Koliko puta moram da objasnim da bi neko shvatio?
Niti sam Igor niti znam ko je lik niti imam bilo kakvih dodirnih tačaka sa njim....

The ground is the limit (or a water)

coka

Marko

Procitaj postove clana Igorpl-a.
Javljao se u svakoj temi koja je zapoceta, o svemu imao svoje, veoma iskljucivo, misljenje, svadjao se, svoje postove bojio kukanjem na narod, drzavu.....i ukratko, radio sve ono cemu ovde nije mesto.
Stil, nacin i jezik kojim je pisao, ukazivao je na coveka koji na prvu loptu odgovara svakom i u vezi svega.
Za nekoliko meseci koliko je bio aktivan, imao je vise postova od mnogih visegodisnjih clanova.
Nekako u doba kada nas je pocastio svojim odsustvom, pojavio si se ti.

Zajednickog, imate mnogo.

tihi

marko.jovanovic

Ok nemam nameru da čitam sada neke rasprave i svađe ako ih je bilo, samo niti sam hteo nekog da uvredim niti hteo nekog da oslovim, i ako sam malo pljuvao po državi ebiga ponelo me. Znam da nisam možda trebao onako da pišem na temi AVALA FILM ali to je naša realnost koju treba da prihvatimo....
Da sada ne počinjem nikakvu raspravu niti nameravam jednotavno samo sam konstatovao zbog čega je pokrenuta ova tema... Ali dobro ja još jednom kažem  (giveup) 2eaa

Anakin

Kada je Igor izbacen, pojavio se Marko, igrom slucaja.
Jedan ima brata u Americi a drugi sestru.
Jedan ima DX8 a drugi DX7 ali mu je brat iz Amerike poklonio DX8.
Ni jedan ni drugi se nikada nisu predstavili kako dolikuje.
Ni jednog ni drugog prakticno ne poznaje niko sa foruma a pravili su i leteli Boga oca.
I jedan i drugi su opsesivno kompulsivni i moraju da pisu na prakticno svim temama koje se otvore.
I jedan i drugi imaju stav da sve znaju iako nikakvu osnovu za takav stav nemaju.
I jedan i drugi prave iste, atipicne pravopisne greske.

Igore, idi pravi budalama nekog drugog.
And this, ladies and gentlemen, is the very first Fokker airplane built in the world. The Dutch call it the mother Fokker.
â€" Custodian at the Aviodome aviation museum, Schiphol airport Amsterdam.

An old pilot is one who can remember when flying was dangerous and sex was safe.

marko.jovanovic

Prosto je neverovatno koliko neki ljudi ubeđeni da su u pravu daju sebi za pravo da ubede druge da su 100% u pravu pa se čak igraju BIA-e, detektiva....
Nazovite me kako god hoćete ja više nemam snage da se pravdam ko sam i kako se zove.
O tome kako se nisam predstavio je čista laž.
Ako imate neki problem samnom slobodno me izbacite samo mi obrazložite pre toga šta sam to nekima skrivio?
Ako je ovo forum takvog tipa gde novi članovi nemaju pravo ništa da komentarišu, gde su stari članovi SVE I SVJA, gde se drugo mišljenje ne ceni, gde je zabranjeno pisati više postova i postavljati pitanja, davati savete i ostavljati komentare onda bolje da se nisam ni registrovao.
Znanje iz RC-a se vrlo lako može dobiti na mnogo poznatijim forumima od ovoga. Koliko vidim vajde od ovog foruma mogu imati samo pri kupovoni i prodaji nekih modela ili delova. Sve ostalo je izgleda samo nerviranje i mogućnost da te napadnu iz čista mira i da te do te mere poistovete sa nekim da su spremni čak i mene da ubede da ja nisam ja nego sam neko drugi.
Bacište me u rebus

sloba_b

marko demantujh sve svojim lepim ponasanjem, ne mesanjem u sve i izuzimanjem iz ove a i sveke druge rasprave i veruj mi uzivaces u forumu i sve ce biti super
pozdrav

marko.jovanovic

a sam se najkulturnije ponašao Niti je bilo uvreda niti je biloprovokacija....
Ali dobro. Možda sam negde preterao i otišao u off topic to priznajem i izvinjavam se...

shimano

farma, parovi, veliki brat...

firebird

Smatram da je najosnovniji nivo kulture: " Dobar dan ljudi, ja sam taj i taj.., pravio sam to i to, leteo to i to..... kupio...planiram...imam i slicno......"

Evo Marko , ja te najljubaznije pozivam da se predstavis kratkim opisom i modelima u temi "Predstavite sebe i vas hangar" i verujem da ce svima biti prijatnije.  ()-()

p.s. kako da postavim hiper link iza neke reci ili recenice ?

pnedic

Pre neki dan sam i ja pobesneo na jednog clana foruma jer nije ispostovao dogovor. Necu da navodim koji je clan i zbog cega, ali prepoznace se sam.
Elem apropo ove teme, do sada nisam nikada razmisljao o nekim restriktivnim/vaspitnim merama na ovom forumu (osim da ne bi bilo lose da to postoji), ali to od pre neki dan me potaklo na razmisljanje. Pala mi je na pamet sledeca ideja (nisam bas detaljno rastabirio kako i sta ali mozda nesto izadje iz ovoga):

Da se uvede tajno ocenjivanje clanova foruma. Tajno u smislu da clan A moze da oceni clana B (uz obavezno obrazlozenje) i to samo jednom (ili jednom u nekom vremenskom periodu). Ovaj deo bi bio potpuno privatan. Onog momenta kada clan B dobie toliko losih ocena tada, od strane moderatora, biva javno prozvan i kaznjen uz obrazlozenje !
Dalje, ocenjen clan (tj clan B) ne bi bio u mogucnosti da vidi KO ga je ocenio (tj samo bi video da je dobio ocenu, sa obrazlozenjem) kako bi smo izbegli licnu "osvetu". Takodje, ako clan B dobije mnogo pohvala, biva obavezno javno pohvaljen.

Javno bi bilo:
1. trenutna ocena svakog clana u vidu prosecna ocena / broj glasova (gde je pocetno 0 / 0) - zalepljeno uz ime/profil clana
2. Objavljivanje obrazlozenja kaznenih / pohvalnih mera (od strane moderatora).
3. Ocena bi bila u bojama od crnog preko crvenog do zlatnog (ovo je vise sminka u cilju brzeg zapazanja)

Potrebna ocena za kaznene mere bila bi odredjena od strane moderatora, ili recimo javnim glasanjem ovde na forumu (u slucaju javnog glasanja ta potrebna ocena bi bila srednja vrednost svih predloga).

Moje misljenje je da bi na ovaj nacin, bez licnih prepucavanja i sujete, omogucili da se vidi ko je kakav....

Naravno ovo je moj predlog !

ak

I onda se banovani clan vrati nazad pod laznim imenom.
Na zalost.

Slican sistem sam predlagao pre nekog vremena, "trader rating system". Forum ne bi posredovao u kupovini/prodaji/razmeni/saradnji ali bi ponudio mogucnost da se glasa kad se nesto tako obavi drugim kanalima. Ponudio sam i pomoc da se to sve namesti ali koliko se secam nije bilo nikakvog odgovora.

Quote from: firebird on April 27, 2015, 09:54:38 PM
p.s. kako da postavim hiper link iza neke reci ili recenice ?

[url=mojlink.com]rec ili recenica[/url]
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

banbo

Nije mi jasno zasto se opterecujete sa tim. Postoji jedan vrlo jednostavan nacin za to sto predlazete. Cim vidite nik koji vam se ne svidja jednostano nemojte citati njegov post. Nas narod lepo kaze 100 ljudi 100 cudi, 100 zena 200 s**a. Forum je zajednicak kao i svaka druga, tako da i ovde ima ljudi koji su nekom iritantni, a nekom ne.
Naj sigurniji nacin da se spreci prijava NN banovanih lica je da se vrsi verifikacija od strane admina pre aktiviranja naloga. To zahteva vece angazovanje doticnog ali ...

Kako god svim clanovima  (<--) i imate  (:beer:) kad se vidimo  ;namig
Make things as simple as possible, but not simpler.