prvi korak na simulatoru - AeroFly

Started by mitanis, February 08, 2009, 12:47:25 AM

Previous topic - Next topic

mitanis

cao svima
danas sam napravio prvi korak na simulatoru AeroFly, svakom pocetniku kao sto sam i ja preporucujem prvo simulator i to dok se dobro ne izvezba i ne srodi sa stanicom, pa tek onda pravo letenje i to na nekom spad modelu, jer ce verovatno biti krahova dok se ne stekne rutina
Sto se tice simulatora AeroFly, stvarno je super za pocetnike, lako se instalira i uz malo muke podesi sa stanicom. Ja sam se malo mucio u pocetku dok sam razvrstao kanale, ali uz pravi savet SdModelara (pozdrav Nidzo) za par minuta to sam sredio. Sada samo predstoji vezbanje dok se nespremim za prvi samostalni let i nadam se u medjuvremenu, da sastavim svoj prvi spad za vezbanje...

mitanis

Samo da se pohvalim, danas sam prvi put uspeo da sletim i to sa modelom spitfaer a kasnije i sa par visokokrilca i jednim dvokrilcem.
Inace, fora je da pri sletanju kad anastelujete pravac i ugao ka pisti, oduzmete odnosno ugasite skroz motor i nezno ga navedete da dodirne prednjim tockovima zemlju.
Bitno je samo oduzeti skroz gas i on ce kao jedrilica polako sletati uz vasu pomoc.
Nadam se da ce nekom pomoci ovih par saveta, ali bolje je prvo na simulatoru dobro izvezbati i tu lupati modele, nego slupati uzivo avioncic.
Pozdrav svima

Nenad Miklusev

Pokusaj da ostavis gas na relantu, jer pravi zivot nije AERO FLY, tamo ce ti trebati, zato navezbaj tu proceduru.
Sletanje bez motora se racuna u prinudna sletanja, bez obzira koliko ga perfektno izvedes.
Nikada ne znas kada ces na sletanju morati da produzis u Missed Approach i napravis jos jedan krug zbog ljudi, modela, vozila koji ti se nalaze na putu.

mitanis

hvala na savetu
ako mozes malo detaljnije opisi sletanje pa da primenim
da me ne zadesi losa sudbina pri pravom sletanju
pozdrav

marko

Sva sletanja i poletanja treba izvesti iz skolskog kruga(pravougaonik cija se duza stranica poklapa sa pistom).
Sletanja treba izvesti iz tri ravnanja (u svakom ravnanju smanjis ugao poniranja aviona, dok u poslednjem ravnanju palicu zadrzis navucenu na sebe).
Vezba cini majstora ...
(`al sam sem pametan ...  (kush)
WARNING:intentional straight and level flight prohibited!

Matić Dragan

svako sletanje je u sustini uspesno, niko jos nije omasio zemlju, jedino posle nekih nemas sta da poneses kuci :big smile :big smile :big smile

samo vezba,vezba,vezba.....
ex pseudonijum: mat

Dejan Dobricki

vezba , vezba ,vezba  i posle ce te neko pitati kako to radis a ti ces morati malo da razmislis kada ti udje u rutinu  1ee

MEPHISTO

Quote from: Nenad Miklusev on February 22, 2009, 10:27:04 AM
Pokusaj da ostavis gas na relantu,

Свака част Ненаде, невероватан си ентузијаста!
И као такав `ајд` објасни шта је "гас на реланту"?

Nenad Miklusev

Gas na relantu = gas na leru, elisa se okrece ali nemas nikakav potisak, cak ti i koristi u snizavanju jer usporava model .

MEPHISTO