Main Menu

PREDLOG MODERATORIMA

Started by drjack, April 24, 2015, 09:56:29 PM

Previous topic - Next topic

mirce

Moderatori bi morali da imaju neki način da provere svakog člana na prijavi, ko je i da li je već bio član.

Ima "gomila" foruma gde ne postaješ član momentalno kad "pripušiš" enter, nego ti se jave za dan - dva.

Na Madjarski modelarski Forum, naprimer, NE MOŽEŠ DA SE PRIJAVIŠ dok ne daš svoje podatke.
Sad, kako to tamo može a ovde ne može, ne znam...

Ima mnogo modelara koji vole ovaj hobi i ovaj Forum.
Verijem da nikome ne bi blo teško da se registruje još jednom.
Time bi se Forum "izfiltrirao", a moderatori bi znali ko je ko i imali bi mnogo manje posla.

Po meni, svako dobronameran će se predstaviti. Pa sad, baš ako nećeš javno, moderatori će imati podatke.
Ako se već ta prva sepenica preskoči, vrlo je simptomatično da namere učešća na Forumu nisu zdrave.
Drugo, nema šanse, ili su šanse mnogo manje, da se po više puta registrujete, a pogotovo da se radi to što se radi u zadnje vreme.

Mene lično baš puno ne tangira ša će biti od ovoga. Igorpl, igorovakav, makoonakav, je sa tim nemam problem, ne čitam to ili pročitam, ali ono, uopšte se ne nerviram...
Verujem da bi moderatori imali mnooooogo manje posla kad bi se okrenuo novi list i registracija krenula izpočetka.

Pa, ko neće da se registruje ponovo - ne mora...
Treba dati rok od recimo 10 dana, a moderatori neka smisle šta uz registraciju treba priložiti kao dokaz da ste to vi.
Potom se briše stari nik name sa Foruma, a ako hoćete da se registrujete dva puta nema šanse, jer postoje neki vaši podatci...

O ovome sam već pisao, pa je rečeno da to nije izvodljivo, što mi je prosto ne zamislivo...
Ej, moderatori završili fakultete, uspešni bizmismeni, pa smisliće već nešto kako da doskoče ovim što z********u...

(pijemo)

ak

@mirce

sa vecinom se slazem, osim sa delom da privatne podatke treba ostavljati na forumu javno dostupne apsolutno svakom.
Ovi podaci ce se vrlo brzo naci svuda, ne samo na forumu, a to kad jednom ode javno vise nema nazad.
Da ne spominjem da se kosi sa zakonom o zastiti podataka licnosti.

Razmislite pre nego bilo gde ostavljate licne podatke: ime, prezime, adresa, mesto stanovanja, posao.
Pa dovoljno je da se pogledaju slike modela, kuce, dvorista nekih clanova i ko zna sta kome moze pasti na pamet. Nisu svi dobronamerni.

Ako se secate clanka od skoro gde su devojcicu tipovali iz Spanije po slikama sa facebook-a pa je kidnapovali ovde u Srbiji.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

coka

Polako se vec zaboravlja nekoliko sustinskih cinjenica.
Modelarstvo je hobi.
Forum je mesto gde se druze ljudi sa slicnim, da ne kazem istim, interesovanjima.
Moderatorska aktivnost je dobrovoljna.

Kada se zaboravi prva cinjenica, veoma se brzo pocne sa merenjima "ciji je duzi".
Kada se nebi zaboravljalo da je ovo sve samo hobi, dakle nesto sto treba da nam predstavlja zadovoljstvo, onda bi i forum cenili kao nesto sto nam pomaze da se druzimo sa ljudima koje cini srecnima isto sto i nas.

Moderatori obezbedjuju mesto za to druzenje, dobrovoljno i od toga nemaju nikakvu korist.

Natovarivati im takve zadatke, .....pa bilo bi potrebno bar jedan moderator na 5 clanova.

Pojavljivanje problematicnih clanova, kojima je pametovanje prva briga, kao i svadjanje, je nesto sto oduvek postoji.
Nije to tekovina ovog foruma, niti nekog novog vremena.
Takvi ljudi su postojali i kada je bilo 10 modelara u celoj tadasnjoj Jugoslaviji.
Protiv njih smo se borili tako sto sa njima niko nije ulazio u diskusiju.
Sve im je brzo dosadjivalo i sami su se iskljucivali.
Da budemo jasni, jedino sto ce vas terati da sami odete na livadu i da po vetru, suncu, zimi provecete nekoliko sati gledajuci svog ljubimca na nebu, putu ili vodi je ljubav prema ovom hobiju.
Kao sto je pomenuto, ako postoji bilo koji drugi razlog, necete dugo izdrzati.

Citajte postove koji vam se svidjaju a preskacite one koji ne.
Stvari ce se brze same od sebe resiti nego da xyz moderatora pokusaju da doskoce pominjanim personama.

banbo

Quote from: coka on April 28, 2015, 11:53:03 AM
Polako se vec zaboravlja nekoliko sustinskih cinjenica.
Modelarstvo je hobi.
Forum je mesto gde se druze ljudi sa slicnim, da ne kazem istim, interesovanjima.
Moderatorska aktivnost je dobrovoljna.

Kada se zaboravi prva cinjenica, veoma se brzo pocne sa merenjima "ciji je duzi".
Kada se nebi zaboravljalo da je ovo sve samo hobi, dakle nesto sto treba da nam predstavlja zadovoljstvo, onda bi i forum cenili kao nesto sto nam pomaze da se druzimo sa ljudima koje cini srecnima isto sto i nas.

Moderatori obezbedjuju mesto za to druzenje, dobrovoljno i od toga nemaju nikakvu korist.

Natovarivati im takve zadatke, .....pa bilo bi potrebno bar jedan moderator na 5 clanova.

Pojavljivanje problematicnih clanova, kojima je pametovanje prva briga, kao i svadjanje, je nesto sto oduvek postoji.
Nije to tekovina ovog foruma, niti nekog novog vremena.
Takvi ljudi su postojali i kada je bilo 10 modelara u celoj tadasnjoj Jugoslaviji.
Protiv njih smo se borili tako sto sa njima niko nije ulazio u diskusiju.
Sve im je brzo dosadjivalo i sami su se iskljucivali.
Da budemo jasni, jedino sto ce vas terati da sami odete na livadu i da po vetru, suncu, zimi provecete nekoliko sati gledajuci svog ljubimca na nebu, putu ili vodi je ljubav prema ovom hobiju.
Kao sto je pomenuto, ako postoji bilo koji drugi razlog, necete dugo izdrzati.

Citajte postove koji vam se svidjaju a preskacite one koji ne.
Stvari ce se brze same od sebe resiti nego da xyz moderatora pokusaju da doskoce pominjanim personama.

Upravo tako, ja ceo zivot primenjujem ignore taktiku i uspeba mi u 99.99% slucajeva  ;namig
Make things as simple as possible, but not simpler.

marko.jovanovic

Imam neki osećaj da polako ovde počinjem da postajem ne dobrodošla persona.
Samo ne znam čime sam to zaslužio.
Več ste me nazvali imenom koje nije moje i zamenili s nekim drugim i to se do te mere izgleda ide ovde da će te me stvarno ubetiti da ja nisam Marko nego Igor....... Šta sam vam skrivio ni sam ne znam. Da sam se predstavio predstavio sam se a koga zanima može da nađe na jednom od mojih postova. Sam neću postavljati link pa neka se HOLMSI uključe ako ima je namera i volja....
Koliko vidim gomila ljudi se nije predstavila u rubrici PREDSTAVITE SEBE I VAŠ HANGAR pa nikome nije to uzeto za zlo kao meni izgleda.
ostavljanje ličnih podatak i traženje istih je samo u Srbiji moguće. Zamislite da vam na nekom od sajtova u Americi traže social number ili u prevodu naš MATIČNI BROJ. Koji traže na gomilu bespotrebnih sajtova.....
Takođe kada sam se prijavljivao moj NICK nije mogao ništa da radi dok administrator nije dozvolio a za to je trebalo ako se dobro sećam nedelju ili dve. Svako ko želi može uvek a napravi neku zloupotrebu ako ima loš motiv. Tu prepreka nepostoji. Izuzev traženja JMBG-a Koji mi ne pada na pamet da ostavljam pa bio ovo i najpoznatiji forum na svetu. Sasvim je prirodno ako je neko ov na forumu da ga ta stvar interesuje mnogo više u početku a kako vreme odmiče i broj postova postaje sve manji pa tako izreka "RASPISAO SI SE" i slično je skroz neumesna i po meni diskriminšuća u startu jer tobože samo valjda stari članovi smeju toliko da pišu... Lično pregledam svaki dan forum i pogledam ko je šta postovao pa ako me zanima tema uključim se ako ne preskočim.... I ne vidim šta je tu loše? Valja je ovo javni forum?
Bilo kako bilo ja se još jedom IZVINJAVAM ako sam nekoga uvredio jer mi to nije bio cilj ali isto tako želim da me ljudi ne omalovažavaju, vređaju i pokreću ovako ozbiljne teme bez ikakvog razloga jer su ubeđeni a sam ja neko drugi ili su ubeđeni da sam nešto zgrešio.
Više volim da mi se sve što misli neko o meni lično obrati i kaže a ne ovako...

The ground is the limit (or a water)

banbo

Quote from: marko.jovanovic on April 28, 2015, 03:16:35 PM
Imam neki osećaj da polako ovde počinjem da postajem ne dobrodošla persona.
Samo ne znam čime sam to zaslužio.
Več ste me nazvali imenom koje nije moje i zamenili s nekim drugim i to se do te mere izgleda ide ovde da će te me stvarno ubetiti da ja nisam Marko nego Igor....... Šta sam vam skrivio ni sam ne znam. Da sam se predstavio predstavio sam se a koga zanima može da nađe na jednom od mojih postova. Sam neću postavljati link pa neka se HOLMSI uključe ako ima je namera i volja....
Koliko vidim gomila ljudi se nije predstavila u rubrici PREDSTAVITE SEBE I VAŠ HANGAR pa nikome nije to uzeto za zlo kao meni izgleda.
ostavljanje ličnih podatak i traženje istih je samo u Srbiji moguće. Zamislite da vam na nekom od sajtova u Americi traže social number ili u prevodu naš MATIČNI BROJ. Koji traže na gomilu bespotrebnih sajtova.....
Takođe kada sam se prijavljivao moj NICK nije mogao ništa da radi dok administrator nije dozvolio a za to je trebalo ako se dobro sećam nedelju ili dve. Svako ko želi može uvek a napravi neku zloupotrebu ako ima loš motiv. Tu prepreka nepostoji. Izuzev traženja JMBG-a Koji mi ne pada na pamet da ostavljam pa bio ovo i najpoznatiji forum na svetu. Sasvim je prirodno ako je neko ov na forumu da ga ta stvar interesuje mnogo više u početku a kako vreme odmiče i broj postova postaje sve manji pa tako izreka "RASPISAO SI SE" i slično je skroz neumesna i po meni diskriminšuća u startu jer tobože samo valjda stari članovi smeju toliko da pišu... Lično pregledam svaki dan forum i pogledam ko je šta postovao pa ako me zanima tema uključim se ako ne preskočim.... I ne vidim šta je tu loše? Valja je ovo javni forum?
Bilo kako bilo ja se još jedom IZVINJAVAM ako sam nekoga uvredio jer mi to nije bio cilj ali isto tako želim da me ljudi ne omalovažavaju, vređaju i pokreću ovako ozbiljne teme bez ikakvog razloga jer su ubeđeni a sam ja neko drugi ili su ubeđeni da sam nešto zgrešio.
Više volim da mi se sve što misli neko o meni lično obrati i kaže a ne ovako...

Sa moje strane jok, ja ni protiv koga nemam nista protiv. Ko sto rekoh, ako se nekom ne svidjaju tvoji posto nek ih preskoci, ja npr. citam sve i ne smeta mi nista za sad  ;namig
Make things as simple as possible, but not simpler.