Mislim da je izvorno kreacija i proizvodnja od Tibetan-Eagle, ali nisam siguran, ali ko god da ga je napravio, svaka mu cast! Fenomenalno leti, baj d vej, prvo ga je iskusni pilot Brana poleteo,
Jeste, ovo moj prvi elektro eksperimentalni RC model od stirodura, kojeg sam sam konstruisao i isekao na CNC sekaču još pre tačno 10 godina. Au, kako leti vreme.
Do tada nisam ni leteo elektro model. Originalno je bio opremljen sa četkicastim motorom Speed 400 sa zupčastim prenosom do elise 1:3.5. Telo je od čistog stirodura bez ramenjače u krilu i letvica u trupu. On je tipa 3D slow flyer i može mnogo 3D akrobacija da izvede i u rukama početnika.
Ovaj model nosi jedan od mojih patenata. Gornja i donja školjka krila spojene su bez lepka. Oblikovan dodirni spoj je u obliku preseka nalik na šine. Spoje se tesnim klizanjem jedno u drugo. Slike ovih detalja se mogu pogledati
ovde.
r-xx drago mi je da još leti u vašoj floti. Jedan novi sloj retke farbe na bazi vode bi podneo bez problema, osim ako volite retro izbledele nijanse.