Main Menu

Novi pravilnik za dronove u Srbiji

Started by banbo, July 25, 2015, 08:26:57 AM

Previous topic - Next topic

pnedic

Quote from: mishko.bb on April 20, 2016, 09:08:38 PM
Quote from: damirmih on April 20, 2016, 11:23:11 AM
Hvala na odgovoru. Da li je izjavu o vlasnistvu potrebno overavati u opstini?
Kako se podnosi zahtev za alokacijom prostora? Moze li elektronski?

Obe izjave moras overiti u sudu ili opstini 300+300din. Za alokaciju imas obrazac na njihovom sajtu...nisam jos podnosio zahtev...bilo bi lepo ako neko zna proceduru da nam je prenese.

Za alokaciju vazdusnog prostora, nisam upoznat da postoji formular na site-u SMATSA-e (gde se podnosi zahtev). Pogledacu.
Inace ja sam bio emailom podneo zahtvev na adresu kl@smatsa.rs sa slikama terena, detaljnim opisom koordinata prostora i lokacije. Nisu mi NISTA odgovorili !!! Kao da sam mail poslao u junk. Bole ih ....

mishko.bb

Formular je na DCV sajtu u dokumentu Pravilnik o pespilotnim letelicama...

damirmih

da evo ga ovde:
http://www.cad.gov.rs/docs/regulativa/Pravilnik%20o%20bespilotnim%20vazduhoplovima%20(Sl%20glasnik%20RS,%20broj%20108-15).pdf

kaze da je moguce zahtev za alokaciju prostora poslati elektronskim putem ali ne kaze na koju adresu. Ima li neko taj podatak?
Keep it simple.

pnedic

Quote from: damirmih on April 26, 2016, 04:02:16 PM
da evo ga ovde:
http://www.cad.gov.rs/docs/regulativa/Pravilnik%20o%20bespilotnim%20vazduhoplovima%20(Sl%20glasnik%20RS,%20broj%20108-15).pdf

kaze da je moguce zahtev za alokaciju prostora poslati elektronskim putem ali ne kaze na koju adresu. Ima li neko taj podatak?

Pa procitaj moj prethodni post

batans

Vas dvojica-trojica mozete ocekivati odgovor od DCV-a ali da vas otera u vrazju materinu. Spremaju prvi let za Njujork posle toliko godina a vi im saljete slike nekih zabiti i neznanih livada da vam alociraju prostor. Ma gde to ljudi zivite. Samo sto nam ne nacrtaju da nam vec uveliko gledaju kroz prste i da ce precustno taj pravilnik kao i desetine drugih  tiho da ode u zaborav a vi gurate mazohizam iz sve snage. I nije problem u vama dvjici-trojici, povlacite za sobom celokupno modelarstvo Srbije. U pamet se bre ljudi.

IVAN3D

Quote from: batans on April 26, 2016, 06:34:28 PM
                Vas dvojica-trojica mozete ocekivati odgovor od DCV-a ali da vas otera u vrazju materinu. Spremaju prvi let za Njujork posle toliko godina

Polako s ti letovi za NY.....  Lako može da se desi da od toga nema ništa.....
\\\" Sve što leti ima nezgodnu osobinu da pada \\\"

ex pseudonijum: GLIDER

damirmih

@pnedic

Hvala, ali nisu ti nista odgovorili, zar ne? Pomislih da nije potrebno slati na drugu adresu...

pozz
Keep it simple.

pnedic

Quote from: batans on April 26, 2016, 06:34:28 PM
                Vas dvojica-trojica mozete ocekivati odgovor od DCV-a ali da vas otera u vrazju materinu. Spremaju prvi let za Njujork posle toliko godina a vi im saljete slike nekih zabiti i neznanih livada da vam alociraju prostor. Ma gde to ljudi zivite. Samo sto nam ne nacrtaju da nam vec uveliko gledaju kroz prste i da ce precustno taj pravilnik kao i desetine drugih  tiho da ode u zaborav a vi gurate mazohizam iz sve snage. I nije problem u vama dvjici-trojici, povlacite za sobom celokupno modelarstvo Srbije. U pamet se bre ljudi.

Bato, oladi malo i  (:beer:). Alokacija vazdusnog prostora je stvar koja je mnogo starija od pravilnika za bespilotne letelice !

gizmo

Quote from: pnedic on April 27, 2016, 08:35:40 AM
Alokacija vazdusnog prostora je stvar koja je mnogo starija od pravilnika za bespilotne letelice !
Jeste, ali se i ljudi iz kontrole letenja slazu da je potpuno besmisleno (da ne kazem nesto ruznije) da mi moramo da trazimo alokacije 5 dana pre letenja.

pnedic

Quote from: gizmo on April 27, 2016, 05:20:31 PM
Quote from: pnedic on April 27, 2016, 08:35:40 AM
Alokacija vazdusnog prostora je stvar koja je mnogo starija od pravilnika za bespilotne letelice !
Jeste, ali se i ljudi iz kontrole letenja slazu da je potpuno besmisleno (da ne kazem nesto ruznije) da mi moramo da trazimo alokacije 5 dana pre letenja.

Mozda je zato razlog sto mi nisu odgovorili. Ali ipak smatram da je trebalo makar nekako da mi odgovore. Ili je u fazonu "cutanje je znak odobravanja". Ja na toj lokaciji letim, pa sta mi Bog da: dal' uzitak ili komunalce.

gizmo

Ja koliko sam upucen oni jave samo ako nije odobrena alokacija, sto je generalno skroz bzvz.

nedbojsa

Nisam pravnik, ali koliko ja znam da se za svaki zahtev na na koji se ne odgovori u predivđenom roku, smatra da je zahtev pozitivno rešen!

Znao sam svojevremeno  neke ljude koji su gradili na lokacijama zabranjenim za gradnju, a sve tako što bi podmazali službenike koji rešavaju zahteve da isti ne reše u predviđenom roku i tako bi po automatizmu bio pozitivno rešen njihov zahtev!
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

danko

@nedbojsa:
U avijaciji to ne funkcioniše baš tako... Zamsli tvoj plan leta koji si poslao DCV-u otišao u spam folder, niko ga nije video, i ti nisi dobio odobrenje za let, i poletiš tek tako?

pnedic

Quote from: danko on May 03, 2016, 09:31:22 PM
@nedbojsa:
U avijaciji to ne funkcioniše baš tako... Zamsli tvoj plan leta koji si poslao DCV-u otišao u spam folder, niko ga nije video, i ti nisi dobio odobrenje za let, i poletiš tek tako?

Pa, i ja razmisljam tako. Prijavim da cu da letim iznad AV ili Tomine kuce, ne dobijem odgovor i ajde sibaj. Ili ja imam izvrsnu poljanu pored ograde surcinske piste. Mislim da ne bih ni poletio, zavrsio bi u marici.

bora61

.. a kako je u neuredjenim drzavama, kao npr :

Amerika, Kanada, Engleska ?

Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!