Main Menu

Slanje paketa

Started by mirce, September 29, 2015, 01:48:31 PM

Previous topic - Next topic

mirce

Danima već razmenjujem mailove sa nekim portugalcem u vezi prodaje Jedrilice Pike Perfection. Sad smo tu već blizu dogovora, pa ko velim, ajd da se raspitam koliko bi koštalo slanje.

Kutije je otprilike 300 x 300 x 2000mm, težine recimo oko 5-6kg.

Zvao sam DHL i kad sam tamo nekoj ribi ispričao gore navedeno, "izbacila" mi je cifru od 67000,00 dinara  :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus

Pazi, slovima: šezdesetsedam hiljada dinara  :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus

Pričam Maji, kažeona, pa jeftinije ti da sedneš u neki low cost avion i sam je odneseš...

Šezdesetsedam hiljada dinara...

Ne mogu da dodjem sebi...

BTW, kad je težina mala, onda raćunaju zapreminsku težinu, tako da je moj paket ispao 36 kilograma!!!!!!!!!!!!!!

Ludaci....

Nego, imate li neku ideju, savet, neku firmu, kako da ovo pošaljem.

Hvala unapred...

Pozdrav

Viper

marko.jovanovic

Stari dobri pohlepni DHL.
Ili oni ili pošta ili se raspitaj kod AKS-a on ima ugovor sa GLS-om možda oni mogu da ti pomognu!
The ground is the limit (or a water)

firebird

Radi kod nas i Fedex i DPD. Gugl odmah izbacuje podatke o predstavništu

Vaci

Pitam se da li i kod njih funkcionise ono, 20-30e vozacu busa i resen problem?  mmmm

Sudeci po PostExpresu nije toliko skupo

http://www.postexpress.rs/struktura/lat/cenovnik/cenovnik-medjunarodni-saobracaj.asp

tj ovde

http://www.postexpress.rs/struktura/lat/cenovnik/ems-cene-zemlje-zone.asp

E sad, ne znam sa volumetrijskom cakom koliko bi bilo. Ali se vrlo lako sazna na vec pomenuti nacin.

zajko

POSTA SRBIJE   :sljus   stize kod njega za 7/10 dana mislim da nece kostati vise od 5000 din max..
RC Hobby Park, Mala Ivanča, Belgrade, SRB
Executive warehouse keeper, senior

tibeteagle

Pošta Srbije ima ograničenje za dimenziju i mislim da Mirčetov paker neće da stane u to, ako sam dobro shvatio njihove uslove, a koja glasi:
"Maksimalne dimenzije paketa zavise od uslova koje definiše ovlašćeni poštanski operator odredišne zemlje s tim da ne mogu biti veće od: zbir dužine i obima paketa na najširem mestu poprečno može biti najviše 3000mm, s tim da najveća dimenzija ne sme prelaziti 1500mm."
http://www.posta.rs/struktura/lat/posalji/paket-medjunarodni-fizicka-lica.asp

Obim je 4x300mm=1200+2000=3200mm, a može do 3000mm
A najveća dimenzija je 2000mm, a može samo 1500mm

mirce

Zvao sam poštu, može, cena za paket od 6 kg je 4700,0 dinara...

sova

Cene po stopama mase možete videti ovde.
Spisak zemalja i tarifne zone u kojima je moguća EMS usluga.

U slučaju kada pošiljka sadrži robu koja podleže carinskom nadzoru i deviznoj kontroli, pored poštarine za prenos pošiljke, naplaćuje se i podnošenje pošiljaka na carinski pregled u izvozu, i to:
za pošiljke mase do 2 kg – 40,00 dinara,
za pošiljke mase preko 2 kg – 100,00 dinara.

meni je interesantan podatak 40,00 din za posliljku do 2 kg a kad mi stize paket sa ebay ovi u carini mi naplate od 300 do 600 din pregled ???  mmmm mmmm Pa se pitam koja sam ja ovca kad me tako sisaju??? ") ")
ex pseudonijum: sova

tibeteagle

QuoteZvao sam poštu, može,
Odlično. Samo da vas ne iznenade na šalteru, jer može da se desi da se neki činovnvici drže pravila, kao što su meni jednom.

adam

lepo preneses u segedin odes na postu i ako se dobro secam 30-35 eu ces platiti za toliki paket i kupac tako nece imati carinu jer ako ga saljes iz srbije moze da ga opale a za to ti nece biti zahvalan

sasa

Quote from: sova on September 29, 2015, 07:14:11 PM

meni je interesantan podatak 40,00 din za posliljku do 2 kg a kad mi stize paket sa ebay ovi u carini mi naplate od 300 do 600 din pregled ???  mmmm mmmm Pa se pitam koja sam ja ovca kad me tako sisaju??? ") ")

SRBIJOOOOOOOOOO     MAĆEHO   (giveup) (giveup) (giveup) (giveup) (giveup)
BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

Daki

Različite tarife za izvoz (40-100 din) i uvoz (300-600)?  ()-()
Life is easy eat,sleep, fly!