Main Menu

BL motor sa ugrađenim ESC-om

Started by tibeteagle, October 09, 2015, 04:29:22 PM

Previous topic - Next topic

tibeteagle

Gde staviti regulator na ramu MK?  Nema više briga oko toga ako se upotrebi motor sa ugrađenim kontrolerom. 
ESC se svakako ne greje znatno, zbog prirode letenja i izuzetno efikasnih elektroničnih komponenti današnjice. U donjem delu kućišta motora će se baš fino osećati.
Da li je to tako i praktično iz nekih drugih razloga, kao servis motora, povećanja momenta inercije letelice zbog veće težine na krajevima i slično, ostaje da se vidi u praksi.  mmmm

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/RC_PRODUCT_SEARCH.asp?strSearch=+Multirotor+Motor+w%2FBuilt-In

Birdum_Bardum

Samo da ne bude problema kod npr. srednje-vecih multirotora, gde ce duzina signalne zice, i one bitnije za napajanje esc/m prelaziti 30-40cm  mmmm

tibeteagle

Odlično zapažanje još jedne slabe tačke.  (thumb)
Mislim da neće, jer je to mala dužina, a upredena parica žice signala znatno smanjuje primanje smetnji.
Signalni dovod se može zameniti na koaksialni kabel, ako se baš želi znatno poboljšati sigurnost.  mmmm

Sloba

Integracije su često dobra stvar. Da sam ja konstruktor i da mogu da tanjim dlaku, ovi motori bi radili na 44.4V (baterija sa 12 ćelija ili dve po 6S). Možda sa čak i višim naponom. Tada bi struja bila znatno niža, konektori jeftiniji i pouzdaniji, provodnici snage bi bili tanji i lakši. A bakar je vrlo težak metal. Jedan od najtežih.

Generalno, u modelarstvu bi mnogi problemi bili manji sa višim naponom baterija. Na žalost, visokonaponski "interfejsi" su vrlo retki u prodaji, a i skupi i obično su rezervisani za najvišu klasu modela.   

kole_niš

Kako se menja smer rotacije kod ovih motora?

tibeteagle

QuoteKako se menja smer rotacije kod ovih motora?
Ima mali prekidač dole sa strane i zalemljen je direktno na štampanu pločici.

mad_mangod

I ima ugradjen konektor za fleshovanje esc-a sto je mnogo bolja varijanta od lemljenja zica.

Biti ili (ne)biti,
pitanje je koga.

Goran
YU1SIS
Niš