Da u trčim sa jednim pitanjem
, pošto evidentno ni danas danas mi nisu neke stvari jasne
Snimam u fullHD , sa 60 frejmova. Prilikom reprodukcije video kristalno tečan...
Već kad se obori na 30 frejmova, pojavljuju se ne pravilnosti na slici, jello koji može da se ispegla , i naravno objekti koji su u krupnom planu na sceni koji seckaju prilikom brzog kretanja quadcoptera ...
Dugo sam lomio glavu, da li uopšte i treba snimati u velikom broju frejmova, dok nisam video da je i youtube uveo podršku za 60 frejmova u sekundi, baš generalno zbog problema seckave animacije kod računarskog videa visokerezolucije i slično.
Nađoh neki tutorial za filtere za kameru, koji ako dobro razumem zasenčuju objektiv elimišu jello, eliminišu pre osvetljenost i zamazuju sliku radi postizanja gladkoce kod animacije.
E sad ako dobro razumem ,,razmazana,, slika je prihvatljivija ali zar onda nije teže izvući sliku, kao fotografiju (odvojenu) iz videa jer je zamazana ?
I zar ne postoji način softverski da se udari blur efekat, koji bi imao isti efekat kao i to razmazivanje filterom ?
Naravno ako se obori rezolucija videa, ako dobro primećujem samim tim se već dobija neka vrsta ,,blura,, i video manje secka ? (recimo na pal rezoluciju za TV, ali onda naravno nastaje drugi problem zbog 25 frejmova tj, onda stvarno secka
)
Hoću reći koliko je stvarno ne ophodna upotreba filtera, da bi se video ,,pokvario,, i bilo lepše gledanje na zastarelim standardima od 25 i 30 fps-a , i zar ne treba forsirati kao novu tehnologiju frame rate, umesto većeg broja piksela (ono 2k, 4K) . Kao recimo Hobiti III deo , koji je urađen 3D u 48 fps , i meni je to konačno pravi 3d za razliku od onog što se svi lože kod Avatara ko je gledao u Ušću (tamno, brlja, boli glava i slično na 24 fps). Čak ljudi i kritikuju Hobite III suviše im je veštačka slika, jer je u stvari suviše tečna
Hoću reći šta da radim a da mi video ne seceka na 30 fps kod krupnih objekata , i jel mora baš filter ili ...