Evo jedne zanimljive teme gde bi mogli da podelite svoje iskustva sa raznim motorima za ove i sliče klase.
Ja počinjem sa poređenjem nekih novih motora koji su se pojavili na HK-u nisam ih testirao ali po karaekteristikama su jako slični:
www.hobbyking.com/hobbyking/store/__89922__Scorpion_M_2204_2300KV_Brushless_Outrunner_Motor_Pair_CW_CCW_.htmlwww.hobbyking.com/hobbyking/store/__87801__Multistar_Elite_Vortex_Upgrade_2204_2300kv_CCW_.htmlhttp:
www.hobbyking.com/hobbyking/store/__63063__Multistar_Elite_2204_2300KV_Multi_Rotor_Motor_CW_Prop_Adapter_.htmlIneresantno mi je ovaj multistar vortex koji se pojavio i koji je izgleda IDENTIČAN motor kao i stariji brat ovde naveden osim što je druge boje i jače cene.
Da li je neko od vas imao slučajno multistar elite 2204 2300 kv motore i kakvi su pošto vidim da im hvale ležajeve i da im je žica na statoru perfektno namotana i podebela.
Nešto se premišljam da ih uzmem pa reko da li je neko leteo sa njima?
Ono što sam ja leteo jeste multistar baby besta v2 2206 2105 kv-motori dosta dobri što se tiče izdržljivosti od udaraca, krivljenja...
ono što im je mana jesu aksijalni luftovi koji se pojavljuju vrlo brzo i bez udaraca ali tako se nameste i rade i sa tim.
Još jedna mana je ta što si im žice jako blizu rupa za vijke pa se moraju koristiti duži i kraći vijci akda se fiksiraju za ram.
Takođe probani emax 2204 2300 kv po meni fantastični motori za fantastičnu cenu.
Takođe probani RCX ili sada vidim da ih krste i sa ZMR 1804 2400kv još jedan fantastičan motor ali ja nekako ne volim male motore i sve ispod 2204 mi je nekako bezveze.
I naravno prvi koje sam probao su sunnsky 2204 2300 kv koji su me razočarali jer si jako jako krhki pri udarcima o motor koji se jako lako krivi. Osovina ne ali se iskrive one žbice na burencetu koji drže na okupu osovinu i burence ba onda bude belaja.