Danko, svaka čast na trudu i pre svega dobroj volji da se ovako nešto uradi
Mislim da bi ovo trebalo predstaviti onim stručnjacima iz DCV - eto živog primera kako se ispiti mogu polagati "on line", a o registracijama letelica, prijavama letova i sličnim bahanalijama da i ne govorim. Lično me ne pogađa obaveza dolaska u BG, radi završavanja nekih administrativno birokratskih poslova, ali ljudi koji žive izvan su zaista stavljeni u diskriminišući položaj. U "vanbeogradskoj Srbiji" se već ustalilo mišljenje kako u prestonici teče med i mleko, dok je ostatak države potpuno zanemaren. Postupanje DCV-a zaista doliva ulje na tu vatru, pa evo prilike da se malo isprave.
Konačno, ako oni (DCV) nemaju čoveka koji zna ovako nešto da uradi, evo mogu da iznajme Dankove usluge, verujem da se neće uvrediti
. Neće valjda biti da nemaju nekoliko stotina elerona da finansiraju izradu nečega ovakvog. Nije da me briga i da zavirujem u tuđi buđelar, ali baš bih voleo da saznam koliko su recimo u 2015. godini dali za "reprezentaciju". Da se ne lažemo, onolike takse i naknade naplaćuju od avio saobraćaja (čak i na karte i putnički prtljag), pa mora biti da se može naći neki dinar i za nešto što je čista dobrobit za građane.
Na kraju, Danko izvini što sam ti "nameštam tezgu" bez tvoje saglasnosti, pa ukoliko te ovo iritira, samo reci i obrisaću post.
Uzdravlje
P.S.
Nije mi ni na kraj pameti da izazivam neku političku debatu, već samo skrećem pažnju na jednu od mogućnosti da se građanima olakša, ako se već ne poboljšava kvalitet života. To bi valjda trebalo da je primarni zadatak države, tj. vlasti u zemlji. Sve znam, prethodne dve rečenice nemaju veze sa pameću, ali idu izbori, pa možda i uštinemo neku blagodat, a šta stvarno mislim ne smem ni da napišem