Main Menu

Sig Ryan STA

Started by coka, June 14, 2016, 12:19:11 PM

Previous topic - Next topic

coka

Na red su dosla i krmila visine (elevatori).

Prvi element koji  sam izradio, bile su izlazne ivice krmila.

coka

Kada sam lamelirao izlazne ivice, na napadne ivice krmila, zalepio sam komade koji nose zicu koja spaja levo i desno krmilo.

coka

Krajnja rebra sam postavio upravno na napadnu ivicu, dok korena formiraju geodetsku konstrukciju.

U samom korenu, postavlja se komad koji je zapravo imitacija trimera krmila visine.
Ideja o kojoj razmisljam je da te trimere odsecem i povezem ih sa kormilom pomocu metalnih trakica, cime bi se dobio verodostojan detalj.
O ostalim pojacanjima ne bih da govorim pojedinacno, jer verujem da obicnom citaocu, svaki deo koji sam opisao deluje identicno.

coka

coka

Razlike pocnete da primecujete tek kada i sami pocnete da pravite slican projekat.

coka

Brusenje sam izveo tako da su krmila dobila blago suzavanje ka izlaznoj ivici.
Iako je rep kod pravog Ryan-a izradjen od cevi, na svim fotografijama kojima raspolazem, nisam bio u mogucnosti da odgonetnem stvarni oblik i profil repnih povrsina.
Na planu je prikazan oblik rebara, kao i profil korena stabilizatora, dok  presek krmila nije prikazan.
Tako da, oblik  delom predstavlja  moju slobodnu interpretaciju.

Repne povrsine su zavrsene do finog brusenja i presvlacenja.
Pre toga potrebno je jos ugraditi sarnire kao i definisati oblik napadne ivice krmila.

coka

coka

Za sada, ideja je da ovo bude sve sto sam na repu napravio  u Africi , a da se nastavak radova obavi kada budem imao kod sebe presvlaku i sarke.

sova

Jel ti to hoces da kazes da prestajes sa radovima dok se ne vratis u Srbiju????? :sljus :sljus :sljus
ex pseudonijum: sova

coka

Sovo

Hvala na ponovnom javljanju.

U pravu si, mogao se takav zakljucak izvuci iz poslednjih napisanih redova.

Nastavak radova na repu ce sacekati neko drugo vreme  i neku drugu drzavu.
  Radovi na ostatku konstrukcije se nastavljalju.

Coka

coka

Nakon dva meseca od pocetka radova, priblizava se kraj onome sto mogu da napravim ovde u Africi.

Pre nego sto zapocnem zavrsne radove, a i napisem retrospektivu onoga sto sam napravio i uradio, mala foto sesija.

coka

coka

Nakon nekoliko slicica ispred kuce, presao sam na malo lepsa mesta u kampu...

coka

coka